A víz eljövendő urai

A Föld teljes vízmennyiségének alig 3 százaléka édesvíz, ennek nagyobb része a jégtakarókban és a gleccserekben található meg, a könnyebben elérhető ivóvíz készlet a teljes…

A Föld teljes vízmennyiségének alig 3 százaléka édesvíz, ennek nagyobb része a jégtakarókban és a gleccserekben található meg, a könnyebben elérhető ivóvíz készlet a teljes mennyiség mindössze 2 százalékát teszi ki.

Számítások szerint 2025-re mintegy 3 milliárdan lesznek azok, akik nem jutnak hozzá kellő mennyiségű tiszta ivóvízhez, 2050-re a világ akkori népességének legalább fele lesz kénytelen nélkülözni.

Az elképesztő méretű környezetszennyezés, a rengeteg káros, mérgező anyag, amit szétszórunk a világban az valamilyen formában az ivóvíz készleteket is eléri és alkalmatlanná teszi emberi fogyasztásra.

w4
Ennél sokkal nagyobb, átfogóbb fenyegetés bizonyos “nagyvállalatok” kísérlete arra, hogy privatizálják, felvásárolják a világ ivóvíz készletét.

Igen, az egészet úgy ahogy van!

Az olyan vízmű társaságok, mint a Suez, Vivendi Mexikóban, az USA-ban a Nestlé és az RWE világszerte azon munkálkodnak, hogy megszerezzék maguknak különböző országokban található vízkészleteket.

[adsense]

Jó úton haladnak, hiszen ezek a gigászi cégek hihetetlen tőkével rendelkezve, többek között korrupt módon megvásárolják a helyi vezetőket, majd rendkívül olcsón hozzájutnak az addigi állami vagy kisebb cégek kezében levő forrásokhoz.
Miután ez megtörténik az ivóvíz minősége látványosan romlani kezd, és legtöbb helyen ezzel párhuzamosan az árak is emelkednek.

A téma olvasói körében ismert történet lehet a Nestlé igazgatójának kijelentése:
” A vízhez való hozzáférés nem kellene, hogy a köz joga legyen”
Bővebben IDE KATTINTVA olvasható róluk egy összefoglaló, amiben a cikk vége felé található termékeket érdemes vásárlásaink során elkerülni!

A Public Citizen nevű polgári mozgalom vizsgálatai szerint az USA vízkészletének 70%-a felett éveken belül mindössze 3 magáncég fog uralkodni, és ez a tendencia az egész világra kiterjed.

Ott tartunk tehát, hogy a Monsanto megszerezte a növénytermesztést és már az állattenyésztést is, tehát ők lesznek a világ etetője, aki belátása és tulajdonosai érdekei, kívánsága szerint lát el bizonyos térségeket megfelelően, míg másutt mesterséges éhínségeket és ezzel tömeghalált idézhetnek elő.
Ezzel párhuzamosan néhány cég hasonló módon tudja befolyásolni a népesség csökkentést a Föld ivóvíz készletét magáénak tudván.
Ha mindehhez hozzávesszük azt, hogy ezek a vállalkozások nagy valószínűséggel egy érdekcsoport kezében vannak, akkor máris összeáll a kép.

Ajánlott cikk:  HAMAROSAN ELJÖN A TÖMEGGYILKOSOK VILÁGURALMA?

(Forrás)