Te is firkálgatsz telefonálás közben? Nem is hinnéd, mennyit elárul rólad ilyenkor a tudatalattid!

Természetesen telefonálás vagy értekezlet közben az ember elsősorban a másik mondandójára koncentrál. De majdnem mindenki készít ilyenkor jegyzetei mellé kis firkálmányokat is, amik, mint kiderültek, sok mindent elárulnak személyiségünkről és cselekedeteink hátteréről is!

Attól függően, hogy miket rajzolgatsz tudattalanul - mikor azt gondolod csak össze vissza húzod a tollad a papíron - sok mindent felfedsz magadról:

1. Ember figurák

Ha pálcika embereket rajzolgatsz öntudatlanul, akkor valószínűleg mélyen egyfajta tehetetlenség érzése fojtogat és legszívesebben menekülnél a rád szabott felelősség elől. Ha részletezed az emberfiguráid, (arc, stb.) akkor érzelmileg instabil vagy és el akarsz zárkózni a többi embertől.

2. Személyes megjegyzések

Amikor szavakat vetsz papírra telefonálás/értekezlet közben (mint például, hogy unalmas, vagy bosszantó) a hiú és önző éned veszed előtérbe. Ha szinte csak szavakat firkálsz, akkor eléggé hajlamos vagy az önzőségre.

3. Négyzetek, rombuszok, geometriai formák

Határozott elképzelésekkel és célokkal rendelkezel és szinte soha nem rejted véka alá a véleményed. Ez arra is utal, hogy rettentően óvatos és éber vagy.

4. Kör, gyűrű, spirál alakzatok

Ha köröket rajzolsz egymásba fonódva, vagy szorosan egymás mellé, akkor vágysz az emberi kapcsolatokra a magánéletben, de munkában is szívesebben dolgozol csapatban, mint egyedül. Életed ezen szakaszán gyakran érzed magad magányosnak és elszigetelve a többi embertől, akiktől nem kapsz elég figyelmet, legyenek fizikailag bármennyire is közel hozzád.

5. Spirálok, hullámos vonalak, kerekded formák

A többi ember nem igazán fontos számodra, mondhatnak, vagy tehetnek akármit, nem érnek el hozzád mélyen belül. Ez lehet jó is, de árulkodhat egyfajta érzelmi válságról, amiben elzárod magad a külvilágtól. Gondolataid körbe körbe haladnak a nehezen megfogható problémák körül, amiknek nem találod a megoldását. Leginkább befelé szeretnél koncentrálni és nem a külvilággal foglalkozni.

6. Nyilak

Életed irányát határozzák meg a papírra vetett nyilak. A felfelé mutatók azt jelzik, hogy mások felé nyitott szívvel élsz, míg a lefelé mutató pont az ellenkezőjére utal: magadra összpontosítasz első sorban. Balra nyíllal folyamatosan a múltban éled újra a téged meghatározó vagy épp bántó eseményeket, míg jobbra mutató nyíllal a jövőt tervezgeted.

7. Csillagok

Ha csillagokat firkálsz a papírra szeretnél a figyelem középpontjába kerülni, mert nagyon fontos számodra, hogy feltűnő legyél a többi ember számára és kitűnj a tömegből! Ha csillag sokágú, vagy elkülönülnek a lapon és nem érnek össze, az depresszióra utalhat.

8. Virágok, napocska, felhő, szív

Ezek a rajzok egy vidám, pozitív személyiségű emberre jellemzőek, aki meg van elégedve a jelenlegi helyzetével és életével és optimistán tekint a jövőbe. Jó körülötted lenni, sugárzod az életörömöt!

9. Keresztek

Valaki iránt, akihez nagyon közel állsz erős bűntudatot érzel egyik tetted miatt, vagy jelen van az életedben egy bizonyos probléma, amiért úgy érzed felelős vagy és ami iszonyatos teherként nehezedik rá vállaidra.

10. Kis házikók, doboz

Szereted a rendet és a fegyelmet, a kiszámítható dolgokat, valamint a tervezést. Precíz vagy és fegyelmezett az életed minden területén, mindent előre kiszámolsz és minden eshetőséget számításba veszel. Pontosan tudod mit akarsz és emellett ki is állsz a végsőkig!

11. Sakktábla minta, beszínezett négyzetek

Nagyon kellemetlen, vagy zavarba ejtő szituációban találtad magad. Ha gyakran rajzolsz ilyet, nem csak adott szituációban, akkor mélyen belül elégedetlen vagy néhány személyiségjegyeddel, melyekkel úgy gondolod képtelen vagy bármit is kezdeni, és amik által komoly kétségeid vannak afelől milyen irányba is halad az életed. Ne aggódj, tarts önvizsgálatot és tudsz majd változtatni!

Felismerted magad valamelyik leírásban? Oszd meg és figyeld legközelebb ki mit rajzolgat melletted! 

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×