Kérsz egy csík kakaóport? Új őrület terjed Európában!

Legújabban kokain helyett kakaócsíkkal turbózzák magukat német fiatalok elektronikus zenei fesztiválokon. A nyers kakaókivonat azonban már évek óta megtalálható a klubbok italaiban, de akár tabletta formában is hozzá lehet jutni. Most pedig arra is rájöttek: orrba felszívva a leghatékonyabb. Mi jöhet még?

Nem csak Németországban, hanem egész Európában kezd elterjedni az új hóbort, amivel az illegális szereket szeretnék legális és nem túl káros anyagokra leváltani. Természetesen mindezt úgy, hogy azért az érzésről ne kelljen lemondani. 

Egy használó szerint felerősíti az érzékszerveket és sokkal jobban lehet élvezni az elektronikus zene nyújtotta örömöket is. 

A kakaó és azáltal a csokoládé köztudottan a boldogság forrása, növeli a szerotonin szintet, serkenti az endorfin termelést az agyban, így növelve a kellemes érzést. Nagy magnézium tartalma pedig segít az izmok elernyedésében, ráadásul az epicatechin nevű növény, ami nagy mennyiségben található az étcsokoládéban értágító hatású.

A belga csokoládékészítő  Dominique Persoone 2007-ben még egy szerkezetet is készített, amivel könnyen orrunkba tehetjük az édességet, de találmánya nem terjedt el, így csak kulináris bemutatókon használja. Egyelőre. 

Először volt az alkohol a fülbe csöpögtetve őrület, aztán most ez... a szemünkbe mikor akarnak majd valamit tenni? Nem mintha ötleteket szeretnénk adni...

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×