A rajongók felháborodtak Szabó Gyula sírján!

Immáron két éve, hogy Szabó Gyula, a Nemzet Színésze 84 esztendősen elhunyt. Április 4-én emlékeztek meg a színészről, azonban a sírjával nagyon nem voltak megelégedve a rajongók.

A kiváló művész számos egykori rajongója háborodott fel az interneten keresztül azon, hogy Szabó Gyula sírját a mai napig csak három mészkő borítja, örökzöldekkel befuttatva.

Bár ízléses, letisztult a síremlék, mégis sokan inkább túl egyszerűnek vélik, így egykori rajongói szerint igen méltatlan Szabó Gyula emlékéhez. Véleményük szerint egy akkora művész, mint amilyen ő volt, nem ilyen síremléket érdemelne.

Sokan a lányát, Szabó Zsófit is támadták emiatt. Ugyanakkor az a kérdés is jogosan merült fel: ha egy elhunyt művész a Nemzet Színésze volt, miért nem érzi magáénak az ország -amelytől ezt a különleges kitüntetést kapta - a feladatot, hogy örök emlékként méltó síremléket állítson számára?

– Én ezt el sem fogadnám! – válaszolt erre a felvetésre Szabó Gyula özvegye, Pálma, majd megmagyarázta, hogy a kétéves évforduló után már el is készült a síremlék, csak még nincsen felállítva.

- Egy igazán különleges, a férjemhez méltó sírkövet terveztettünk. Csakhogy a követ nem volt egyszerű beszerezni. De most már a sírkő kész, és olyan lett, amilyennek a gyerekei szerették volna.

Igaz, hogy a második évfordulót néhány nappal lekésve, de rövidesen helyére kerül a síremlék. Természetesen a család állta a költségeket, és ez számunkra így is természetes – mondta a Kiskegyednek az özvegy.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×