Az orvosok mindössze félévet adtak a férfinak – neki azonban volt egy titka!

Néhány évvel ezelőtt egy férfit végstádiumban lévő daganatos betegséggel diagnosztizáltak az orvosok. Közölték vele, hogy maximum hat hónapja maradt hátra, és ahhoz, hogy meggyógyuljon, az esély 1 az 500-hoz volt.

A betegség súlyosbodásához leginkább az állandó aggodalom, a stressz, és a düh járult hozzá. És ekkor a férfi egy nap megkérdezte magától: “Ha a negatív érzések betegségekhez vezetnek, akkor vajon a pozitív érzésekkel képesek vagyunk meggyógyítani magunkat?”

Eldöntötte, hogy kísérletet végez magán. Őszintén magába nézett, és arra jutott, hogy a nevetés az, ami a legnagyobb boldogságot okozza számára.

Ezért sok komédiát, regényt szerzett be, ezeket kezdte el nézni, olvasni, és a barátaitól is azt kérdte, hogy mikor találkoznak, meséljenek humoros történeteket, vicceket.

Pedig a férfinak nagy fájdalmai voltak, aludni sem tudott rendesen, de idővel azt vette észre, hogy 10 percnyi nevetést követően a fájdalmak tompulni kezdtek, már nem voltak annyira elviselhetetlenek.

Így már a pihenésre is jutott egy kevés ideje. Ahogyan a hónapok teltek, a férfi egyre jobban érezte magát, és a sok kacagásnak, a pozitív érzelmeknek, a barátok, családtagok szeretetének köszönhetően a férfi még 20 évet élt, szinte tünetmentesen, és aktívan.

Nem is tudatosul bennünk, hogy a nevetés milyen egészséges, milyen nagy befolyással van a szervezetünk működésére. Igen, a nevetés, a móka az életet jelenti.

Bizony, a nevetés életben tarthat, így egy nagyon jó orvosság, ami gyakorlatilag ingyen van. Engedjük meg magunknak, hogy nevessünk egy jót, mert ilyenkor pozitív folyamatok indulnak be a testünkbe. Hahotázásra fel!