Boldogsághormon és egészség

A betegségek megnyilvánulásai, észlelése és orvos elébe kerülése között van egy hosszabb-rövidebb időszak, amit lappangási időnek nevezünk. Ahhoz, hogy egy szerv vagy szerv együttes, esetleg az egész szervezet megbetegedjék, bizonyos időnek kell eltelnie. A szervezet megpróbálja visszaállítani a megbillent pszichoszomatikus egyensúlyt, s ha nem sikerül, akkor betegségtüneteket okozva figyelmeztet, hogy baj van. A baj oka legtöbbször a boldogsághormon hiánya.

A boldogsághormon szerepe az ember életében

A teremtő elme úgy alkotta meg a földön lévő élőlényeket, hogy a több ezer hormon között egy vezérlő hormont, az úgynevezett boldogsághormont építette be az agy limbikus rendszerébe. A boldogsághormon a hipokampuszban képződik, s hatására az élőlények vérében ózon szabadul fel, s a keszonbetegséghez hasonló, lebegő, kéjérzet alakul ki, mely a test és lélek boldogság-érzetét váltja ki. Ez egy semmihez nem hasonlítható, lebegő érzés.
A boldogsághormon állandóan ismétlődő felszabadulása, képződése stimulálja a testet és a lelket. Napi sokszori, többszöri átélése, újra és újra megerősíti az élőlényekkel, hogy ezért érdemes élni. Normális környezetben, optimális körülmények között az élőlények boldogok, örömérzetük van.

A boldogsághormon képződésének akadályai
A boldogsághormon képződését elindíthatja a legelemibb dolog: a szeretkezés által kiváltott kéjérzet. Ez alapvető Ösztön, melyet a teremtő elme azért plántált az élőlényekbe, hogy vérükben legyen a szaporodás ösztöne. További boldogsághormon képződést vált ki az ismétlődő sikerélmény. Sikerélmény a munkában, tanulásban, környezettel való kapcsolatban, párkapcsolatban, tanulásban, sportban, vetélkedésben, stb. Sikerélményt vált ki továbbá: az olvasás, tv nézés, videózás, számítógéppel való játék, munka, stb. Boldogsághormont szabadít fel az önfeledt szórakozás, tánc, éneklés, borozgatás, baráti beszélgetések, úszás, napozás, kirándulás. Mind-mind a boldogsághormon képzés kiváltó elemei. Boldogságérzetet vált ki az öncélú, csupán a boldogságszerzésre alapuló cselekmény is, de az igazi, az önfeledt és a testépítő munka, feladat és problémamegoldás.
Ha az élőlény ebben a tevékenységben akadályozva van, vagy monotonná válik a vele vagy általa végzett tevékenység, akkor a tudata beszűkül, a külvilággal szemben előbb érzéketlenné, majd az önmagába fordulás idejére ellenségessé válik. Ha objektív okok meggátolják az egyént a nap mint nap való örömszerzés gyakorlásában, akkor az az egyén előbb utóbb megbetegszik.

Miért?
A válasz egyszerű. Az öröm- vagy boldogsághormon állandó hiánya a vér információs mezejében egy olyan ingerszegény állapotot hoz létre, mely az agy limbikus rendszerének megbillenéséhez majd a szervezet immun rendszerének, és végül egyes szervek, szervrendszerek megbetegedéséhez vezet.

[adsense]

Példa
A legutóbbi példával illusztrálom az elmondottakat. A napokban jelentkezett nálam egy harminc év körüli asszony. Látványosan kialakuló izomsorvadás, idegkimerültség, halálfélelmek és öngyilkossági gondolatok gyötörték.
Auditálskor a következő eseményeket tártam fel:
Második gyermekként született. A szülei nem akarték, s a részeges apa többször is ki akarta rugdosni az anyja hasából. Öt éves korában elüti a vonat a részeges apát, megszabadulnak tőle. A temetésen megnézte a halott arcát, s ekkor volt először életében örömérzete. Az anya állandóan váltó műszakban dolgozott. Testvéreivel napköziotthonba jártak. Az anyától szeretetet nem kaptak, mert életereje a napi megélhetési gondok gyötrelmeiben merült ki. Húsz évesen férjhez megy, hogy gyermeket szülhessen önmagának, s lakáshoz jusson. Két év múlva elválik. A lakást elkótyavetyélik, albérletbe költöznek a kislányával. Ápolóként dolgozik. Havi nettó jövedelme 24.000 Ft. Az albérlet a rezsivel 24.000 Ft, megélhetésre marad a tartásdíj (5000 Ft) és a családi pótlék (4000 Ft). 9.000 Ft-ból tengetik életüket. Naponta azon gyötri magát, hogy holnap lesz-e mit enniük? Segítségre sehonnan nem számíthat. A mellében csomók jelentek meg, kialakult nála egy colitis, s mivel nem tudott életminőségén változtatni, a limbikus rendszer legújabban az izomsorvadást produkálta. Tíz helyen vizsgálták, s nem találták a baj okát!
Ez az eset tipikus példája annak, amikor az ember mozgástere objektív okokból beszűkül, megélhetési, létfenntartási gondokkal küzd, s lassan a boldogsághormon hiánya miatt kialakul a baj.
Ennek az asszonynak már az is boldogságot jelent, ha hetente egyszer kakaót vagy egy szelet csokit tud adni a gyerekének.
Kérdem én, mit lehet ilyenkor tenni?

boldogsag2
A kezelés
Auditálással, kifolyatással, virtuális pszichózis létrehozásával, a tudatalatti megszólításával vissza tudom fordítani a bajt. A boldogsághormon termelést meg tudom indítani. Rajzolással, kozmikus (isteni információs) energiával meg tudom szüntetni az izomsorvadást. De csak lelki vigaszt, virtuálisan elégetett boldogságképet tudok a tudatába beültetni. Ha a társadalmi körülmények nem változnak, ez az asszony lassan felőrlődik, s tönkremegy. Elpusztul vagy öngyilkos lesz.

[adsense2]
A szuggesztió
Szuggesztióban be tudom neki programozni, hogy örüljön a legkisebb dolognak is, a kis sétáknak kettesben a lányával, egy-egy jó beszélgetésnek, partner híján az önkielégítésnek, de ez sajnos nem elég mankó, mely segít áthidalni a vészhelyzetet.

 

Forrás:  Gyula Balogh Bogumil író, feltaláló