Dubaj legújabb csodája: az úszó villa!

Dubaj az arab világ gyémántja, a fényűzés és az emberi pazarlás fellegvára. Bizonyára sokakban felmerült már, hogy milyen jó lenne egy olyan lakásban élni, ami csak úgy lebeg a végtelen tenger felszínén. Nem fogják kitalálni, hol készültek el a világ első luxus úszóvillái… Hát persze, hogy Dubajban.

Dubajban, újabb fényűző és lélegzetelállító ötlettel rukkoltak elő. Hol máshol születhetett volna meg az "úszó villa", mint a pazarlás és fényűzés arab fővárosában. Még nincs hivatalos neve, de pontosan meghatározott kikiáltási ára 2.3 millió dollár ~ durván 620 millió forint.  

A "Lebegő Csikóhal" becenévre hallgató úszó villáról azonban még a legnagyobb rosszindulattal sem állítható, hogy ne lenne lélegzetelállító!

133

Az “Európa szíve” fejlesztőcsapat úgy alkotta meg az épületeket, hogy azok magukba foglalják az európai építészet lényegét…

143

Minden villának három szintje van. A földszint, ami itt inkább tengerszint. Egy mély emelet, ami a víz alatt és egy magas emelet, ami egy tengerszinti emelet felett található.A hálószoba az alsó emeleten kapott helyet, ahol hatalmas ablakokon át bámulhatjuk a vízi élővilág elképesztő szépségét.

153

A Kleindienst Group néven ismert fejlesztőcsapat, 42 ilyen villa elkészítését tervezi 2016-ra, melyekből 35 már jó előre elkelt.

162