Felejtsd el a drága gyógyszert! 6 remek népi gyógyír torokfájásra!

A torokfájásra ritkán hat jól az antibiotikum, mert a betegséget rendszerint vírus, és nem baktérium okozza. Épp ezért nem árt a jól bevált népi gyógymódok felé fordulni!

A torokfájásra ritkán hat jól az antibiotikum, mert a betegséget rendszerint vírus, és nem baktérium okozza. Épp ezért nem árt a jól bevált népi gyógymódok felé fordulni!

6 tippet is adunk, miket érdemes beszerezned:

Borsmenta
Kiváló nyugtatószer a torokgyulladás és a fájdalmas köhögés kezelésére. A mentában lévő mentol ugyanis egyfajta csillapítja a köhögést és a nyelőcső fájdalmát.  

Sós vízzel való gargarizálás
Még egy 2005-ös vizsgálatban az American Journal of Preventive Medicine csapata 400 egészséges önkéntes közreműködésével végzett vizsgálatban a rendszeresen gargalizáló csoportban 40 %-kal csökkent a légúti fertőzések kialakulásának aránya azokkal szemben, akik nem öblögettek. Emellett a betegséget elkapók között a gargarizálás jelentősen csökkentette a légúti gyulladás tüneteit, illetve lényegesen hamarabb meggyógyultak.

Méz
A nem pasztőrözött méz biztonságos és teljesen szerves anyag, amely különféle vírusellenes és antibakteriális vegyületeket tartalmaz, ezért a naponta kétszer egy evőkanállal elfogyasztott méz képes elpusztítani a torokfájást okozó baktérium akár 100 százalékát mindössze 48 óra alatt – írja a Journal of the American Medical Association Pediatrics (JAMA Pediatrics).

Édesgyökér
Az édesgyökeret régóta használják természetes orvosságként különböző betegségek gyógyítására, remek köptető, nyálkaoldó és köhögéscsillapító hatású. Az édesgyökér kivonattal való gargarizálás a torokfájdalmat is jelentősen enyhítheti. 

Echinacea
A gyógynövényt már a bennszülött amerikaiak is csodaszerként tartották nyilván. Egy 2009-es tanulmány szerint az echinacea nemcsak immunerősítésre jó, hanem az akut torokfájás kezelésére is – csökkenti a fájdalom súlyosságát és időtartamát még mandulagyulladás esetén is.

Fokhagyma
Igaz, hogy igencsak intenzív az illata, de felettébb hasznos. Gyógyító hatását a benne lévő allicin vegyületnek köszönheti, mely segít a szervezetnek a torokban lévő gyulladás leküzdésében. Napi 1-2 gerezd fokhagyma a megelőzésre és gyógyításra is kiváló. 

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×