7 buddhista szokás, melyet, ha gyakorolsz, teljesen megváltozik az életed!

A buddhista szerzetesek arcán egy mindent felülmúló nyugalom tükröződik. Ha ezt a belső békét, és harmóniát szeretnénk elérni, akkor van néhány szabály, amit mindenképp be kell tartanunk.

A buddhista szerzetesek arcán egy mindent felülmúló nyugalom tükröződik. Ha ezt a belső békét, és harmóniát szeretnénk elérni, akkor van néhány szabály, amit mindenképp be kell tartanunk.

Ezt a 7 szokást iktassuk be életünkbe, és olyan nyugodtak lehetünk, akárcsak a buddhista szerzetesek.

1.Egyszerűbb szemlélet

A boldogság bennünk van. Miért keressük folyton a világban? A körülöttünk levő tárgyak, emberek, épületek, a világ összes vagyona sem fogja biztosítani a boldogságunkat. A legegyszerűbb utat kell választanunk: magunkban belül kell keresnünk a boldogságot. A buddhisták szerint az egyszerűség a lelki felemelkedés egyik alapelve.

2.Felajánlás

Ha önzetlen módon éljük az életünk, sokkal kevesebb időnk lesz a problémákon rágódni. Dolgozzunk azon, hogy az elme nyugodt legyen, és próbáljunk meg arra törekedni, hogy minél több szeretet adjunk embertársainknak. A boldogság egyik alapfeltétele a lelki béke. Ha másokon segítünk, határtalan elégedettség, és boldogság fog eltölteni.

3.Meditáció

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy a meditáció megváltoztatja az agy szerkezetét, és a gondolkodást. Buddha már a kezdetektől fogva tudta, hogy a meditáció segítségével egy igen boldog életet élhetünk. Ha nincs időnk arra, hogy minden nap meditáljunk, az is elegendő, ha egy héten két-három alkalommal egy-egy kis időre elcsendesedünk. Fontos, hogy mindezt, ha lehet, meghatározott időpontban végezzük.

4.Hallgassunk az idősebbekre

Mindig hallgassunk a bölcsebb, és tapasztaltabb emberekre. Ha jól szétnézünk, a környezetünkben mindig találunk olyan embereket, akiktől mélyebb életvezetési tanácsokat tanulhatunk.

5.Változtassunk az életmódunkon

Persze sokkal könnyebb, mindig másokat bírálni életmódjuk miatt, azonban, ha ezt tesszük, attól még a mi életünk nem változik meg. Összpontosítsunk minden nap a körülöttünk levő jóra, és éljünk e szerint.

6.Fogadjuk el a változást

Minden reggel a tükörbe nézve az arcukat láthatjuk. Szeressük ezt az arcot még akkor is, ha ráncosodik, őszül, beesettebb szemű lesz. Az elfogadás a másik nagy titka a boldog életnek. Ha megértjük, és elfogadjuk a változást, elégedettek leszünk.

7. Éljünk a jelenben

Az elménknek köszönhetően mindig a múltban, vagy a jövőben kalandozunk, vagyis azon stresszelünk, hogy mi volt, vagy mi lesz. Nem tudjuk élvezni a jelent pillanatot. Ha a jelenben élünk, boldogok, és kiegyensúlyozottak leszünk. Az élet MOST történik.

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy az ismerőseid, barátaid is lássák!

Forrás

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×