Drága samponok helyett olcsó ám hatásos házi praktika, korpásodás ellen!

Sok ember küzd korpásodással is, amire a reklámokból ismert samponok jelenthetnek gyógyírt, Ezt szeretnék elhitetni a vásárlókkal… Ám léteznek sokkal olcsóbb házi praktikák is!

Sok ember küzd korpásodással is, amire a reklámokból ismert samponok jelenthetnek gyógyírt, legalábbis ezt szeretnék elhitetni a vásárlókkal… Ám léteznek sokkal olcsóbb házi praktikák is, melyek legalább annyira hatékonyak:

Méz:

A méz remek jó természetes hajbalzsam, tele van A, C, E, D és B-komplex vitaminokkal. Emellett vas, magnézium, kálium, mangán, foszfor és kalcium is található benne. A méz hatására a hajszálak nem vékonyodnak el, hanem megtartják erejüket.

Egy tanulmány szerint 30, korpásodással küzdő ember vízzel hígított mézzel dörzsölte a fejbőrét 3 percig, majd hagyta, hogy a méz beszívódjon a bőrsejtekbe, hajhagymákba 3 órán át. Egy hétig minden nap megismételték a módszert, aminek hatására megszűnt a viszkető érzés, két hét múlva pedig a fejbőri hámsérülések, hámlások is alább hagytak.

Almaecet:

A méz mellett az almaecetes öblítés is hatásos, hiszen visszaszorítja a gombás fertőzést a fejbőrben, és az összetapadt hajszálak is szétválnak az ecet hatására. Egy bögre vízbe tegyünk bele 4 evőkanál almaecetet, és azzal öblítsük le hajmosás után a hajunkat. Tekerjük be törölközővel a hajat, és maradjunk úgy 15 percig, majd utána öblítsük le. Egy héten két alkalommal érdemes megismételni az eljárást.

Oszd meg ismerőseiddel is a 2 hatékony módszert! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×