“Együtt ténferegtem ma egy fickóval a boltban. Pont beállt elém, ezért volt időm jobban megnézni:”

Látszott a tartásán, hogy kicsit fáradt és a kezein, hogy nem egy telet nyomott végig a hidegben. A kosarán lógott egy pöttyös…

Együtt ténferegtem ma egy fickóval a boltban, kosarat tolt, szemüveg volt rajta, nagyjából 50 éves lehetett és a kezein látszott, hogy kétkezi munkás. 

Mivel pont beállt közém és a vasárnapi karamellás milka csokim közé, ezért volt időm jobban megnézni.

Látszott a tartásán, hogy kicsit fáradt és a kezein, hogy nem egy telet nyomott végig a hidegben. A kosarán lógott egy pöttyös mickey egeres kabát, kezében rózsaszín cetli.

Néhány dolgot már össze is szedett és onnan is levett egy tábla csokit ahonnan én akartam. 

(Az UTOLSÓ daim milkát vette el, pont azt amit akartam volna, de nem vagyok nagyon válogatós, így vettem Oreosat.)

Hogy ez miért érdekes? 

Azért mert bennem ez fickó emlékeket idézett fel a kiskoromról. Pontosan ismerem azokat az embereket akik becsületesen, kitartóan, alázatosan és munkából élnek.

Ezek az emberek nem a kozmetikából jönnek ki a nap közepén, frissen szedett szemöldökkel és hidratálóval lekenve, ők dolgoznak.
Ők nem elszínészkedett életet élnek, drága-lízingelt autókkal és kétes ügyletekkel, ők házat építenek, villanyt szerelnek és a valódi produktum részükről az, amiből fizetik a család szükségleteit.

Ezek az emberek azok akik a legöbbünket felnevelték, akik mindig elmentek dolgozni, bármilyen fáradtak is voltak, csak azért, hogy minden fasza dolog, mint például a tankönyv, a bicikli vagy a táplálék, meglegyen otthon.

Ők azok akiknek a legnagyobb respekt jár, és ők azok, akiktől a legtöbbet lehet tanulni a segítőkészségről és a becsületes életről.

A mai srácok, 12-18 év között az interneten szocializálódnak, gazdagságot látnak mindenhol, ezért nem becsülik kellően a szülőket, akik a több százezres telefonjuk részleteit fizetik a kétkezi munkából. 

Ezeknek a srácoknak jelezném, hogy az élet nem csak jól beállított képekből áll, és végig kéne gondolni ezt a tisztelet dolgot mert elhiszem, hogy “sztárnak kell lenni” és annak is kell látszani ma már mindenkinek, de őszintén, hogy tudnátok ezt megoldani ha az apukátok nem menne el munka után mégegy műszakban dolgozni azért, hogy otthon ne 5 fok legyen és ne korgó hassal kelljen selfiet csinálni?

Soha ne felejtsétek el, hogy amiért nektek nem kellett fizetni, azért egész biztos valaki más fizetett. És ezt nem szép dolog perifériára helyezni.

(Forrás: Lucai Balázs, Facebook)

(Képünk illusztráció)

Szerinted is tanulságos? Akkor ne felejtsd el megosztani!