Ezek az élelmiszerek kifejezetten a derekadra és a hasadra “pakolják” a zsírt! Az 5-ről álmunkba se hittük volna!

Nézzük, melyek azok az élelmiszerek, amelyek elősegíti a hasi zsír kialakulását. Fogyasszuk őket mértékkel!

Az életkor előrehaladtával a legtöbb ember küzd a fölösleges hasi zsír problémájával. Nem mozgunk eleget, nem táplálkozunk megfelelően, lelassul az anyagcserénk, lerakódnak a méreganyagok, és felgyülemlik a hasi zsír.

Nézzük, melyek azok az élelmiszerek, amelyek elősegíti a hasi zsír kialakulását. Fogyasszuk őket mértékkel!

1. Tésztafélék, péktermékek

Ezek a legnagyobb ellenségei a lapos hasnak. Minden olyan élelmiszer, amely nagyobb mennyiségű lisztet tartalmaz, hozzájárul a pocak kialakulásához. Az egyszerű szénhidrátok lerakódnak, és “úszógumi” kialakulását eredményezik. Nem kell túlzásba vinni a sütemények, fagylaltok, kekszek, krémmel töltött péktermékek, dzsemek, csokoládék fogyasztását.

2. Cukor

Ha lapos hasról álmodozunk, jó, ha teljes egészében kiiktatjuk étrendünkből a cukrot. Nem csak konkrétan a cukorról, hanem a rengeteg cukrot tartalmazó üdítőkről is le kell mondanunk. Ha nagyon kívánjuk az édességet, inkább helyettesítsük mézzel a cukrot.

3. Só

Nagyobb mennyiségben fogyasztva a sós elvonja a vizet a szervezetünkből, és ödéma alakul ki. A megkötött víz mennyiségéből adódóan úgy is tűnhet, hogy túl nagy a pocakunk.

4. Krumpli

A legjobb, ha csak főtt formában fogyasztjuk, a bő olajban sült krumpli túlzott fogyasztása hasi zsír kialakulásához vezethet. Csak mértékkel fogyasszunk burgonyát, egy héten egyszer bőven elegendő, ha meg szeretnénk őrizni testalkatunkat.

5. Szőlő és banán

Hihetetlennek tűnhet, de a gyümölcsök is okozhatnak elhízást. Éppen ezért, ne vigyük túlzásba a fogyasztásukat, főleg, ha emellett még rendszeresen, és kiadósan étkezünk is.

6. Müzli, teljes kiőrlésű gabonák

Szénhidrát tartalmuk miatt érezzük úgy, hogy nagyon gyorsan jól tudunk lakni egy tál müzlitől. Mértékletesen fogyasszuk.

7. Zsíros hús, fasírt

A zsíros húsoktól megemelkedik a koleszterinszintünk, lerakódik az érfalakra, megnő a vérnyomás, sőt, ezenkívül pocak kialakulásával is kell számolnunk. Ha lapos hasat szeretnénk, csökkentsük a túl zsíros húsok fogyasztását.

8. Gyorsélelmiszerek

Aki imád gyorsétterembe járni, jó ha egy kicsit visszafogja magát, hiszen az itt kapható élelmiszerek egyáltalán nem tesznek jót a szervezetünknek, sőt, még túlsúlyt is okoznak.

Ha fogyni szeretnénk, mindenképp mellőznünk kell a dohányzást, és az alkohol italok rendszeres fogyasztását, leginkább a sörfogyasztást. Fogyasszunk inkább rostokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket.

A hasi zsír lerakódása ugyanis nem csak egy esztétikai probléma, hanem számos betegség kialakulását is eredményezi.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!