Csak nagyon kevesen tudják, mennyi vizet kell inni kánikula idején! Pedig életbevágóan fontos!

Ne hagyatkozz csupán a szomjúságérzetedre,  mert mikor szomjas vagy, az nem más, mint a szervezeted segélykiáltása, hogy...

Ne hagyatkozz csupán a szomjúságérzetedre, mondván, hogy akkor iszol, mikor szomjas vagy, mert az érzet és a test valós vízigénye nem mindig van összhangban. Sőt, mikor szomjas vagy, az nem más, mint a szervezeted segélykiáltása, hogy most már ideje lenne vizet innod, hiszen már a sejtjeidben elkezdődött a kiszáradás veszélyes folyamata.

Milyen víz a legjobb?

Meleg időben az enyhén szénsavas, valódi ásványvíz a legjobb választás, mert ez elektrolitekkel tölti fel a szervezetet. Nem kell félni attól, hogy az ásványvíz vesekövet okoz, hiszen ez nem más, mint egy mítosz. A vesekövet a rossz minőségű víz éveken keresztüli fogyasztása okozza, amelynek kialakulásában közrejátszik a genetikai hajlam is.

Naponta igyunk meg legalább 2 liternyi alkoholmentes folyadékot, de nyáron, kánikula idején ez a mennyiség - testalkattól függően - elérheti a 3,5-4 litert is.

Aki rendszeresen ásványvizet fogyaszt, annak ajánlott, hogy időnként - például havonta - váltogassa a típusokat, körültekintően választva a csomagoláson feltüntet információk birtokában.

Oszd meg másokkal is ezt a hasznos tudást! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×