Eldobod az agyad! 14 szenzációs tudományos tény, amely a képtelenség határán táncol, de mégis igaz!

Erről a 14 állításról szinte mindenki azt gondolná, hogy csupán kitaláció, pedig nagyon is igaz! Nekünk leesett az állunk, és szerintünk te is ámulni fogsz! 

1. Londonnak csak 2015-ben sikerült elérnie, hogy annyi lakosa legyen, mint 1939 előtt (8,6 millió fő). Berlin és Párizs a mai napig nem érte el a háború előtti népességét.

2. A napi Google keresési kifejezések 15 százalékát az elmúlt 15 évben senki nem írta be újra a keresőbe. A techóriás tizenöt éves évfordulója alkalmából hozott nyilvánosságra érdekes statisztikákat, amelyekből kiderül, hogy minden hatodik kifejezés annyira egyedi volt, hogy csak egyetlen egyszer kerestek rájuk az elmúlt 15 évben.

3. Tokióban és környékén többen élnek mint Kanadában összesen. Hihetetlennek tűnik, de igaz: Tokió agglomerációjának lakossága több, mint a világ második legnagyobb országáé.

4. Ha 70 ember összegyűlik egy szobában, 99,99 százalék a valószínűsége, hogy legalább kettőjüknek ugyanazon a napon van a születésnapja.

5. A Vatikánban az egy négyzetkilométerre eső pápák száma 2,3. Ugyanis a miniállam területe csupán 0,44 négyzetkilométer.

6. Ha átfúrnánk a Földet, 42 percnyi szabadesés után érnénk ki a lyuk másik végén. Persze ez nem igazán kivitelezhető, mivel elég hamar égnénk porrá a Föld magjának hőmérsékletétől. Plusz a gravitáció miatt, abban a pillanatban ahogy kiérnénk a Föld másik végére, egyből elkezdenénk visszafele “zuhanni”. Elég szédítő belegondolni, igaz?

7. A Föld az elmúlt 40 évben elveszítette élővilágának felét.

8. Az ázsiai férfiak 8%-a Dzsingisz kán egyenesági leszármazottja. A mongol hódítóó ugyanis úgy gondolta, egy férfi annál hatalmasabb, minél több gyermeke van. Háremébe több ezer hölgy tartozott, nagy részüknek gyermeke is született az uralkodótól.

9. Nagyjából harmincszor annyi fa található a Földön mint amennyi csillag a Tejútrendszerben. Ez nagyjából 3 trillió fát jelent. Gondolj csak bele, száz éve mekkora lehetett ez a szám!

10. A brit légitársaságokhoz tartozó pilóták 43%-a ismerte el, hogy aludt már el repülés közben.

11. Az Egyesült Államokban több tigrist tartanak magánkézben, mint amennyi szabadon él az egész világon.

12. A Föld egykor lila színű volt. A Maryland-i Egyetem kutatói szerint az ősi mikrobák régen nem klorofilt használtak a Nap energiájának feldolgozására, hanem egy másféle molekulát, amely a zöld színt elnyelte, a pirosat és a kéket visszaverte, ettől a Föld lila fényben derengett. Tudósok szerint az egyensúly újra megváltozhat, és bolygónk ismét lila fényben derenghet, miközben a világűrből zöldnek látszódna.

13. Az Egyesült Államokban több könyvtár található mint McDonald’s. A közkedvelt sztereotípia – miszerint az amerikaiak imádják a gyorséttermeket – ellenére a könyvtárak vannak fölényben.

14. Kleopátra a Holdra szálláshoz közelebb élt időben, mint az egyiptomi piramisok megépítéséhez. A gízai nagy piramist (Kheopsz-piramis) Kr.e. 2540 körül építették. Kleopátra Kr.e. 69 és 30 között élt, a Holdra pedig 1969-ben lépett először ember.

Ne felejtsd el megosztani ezt az érdekes tudást!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×