Farkasordító hideg jön a hétvégére! Akár -22 fok is lehet! Ezekben a megyékben lesz legzordabb az időjárás

Pénteken, sőt, a hétvégén is nagyon durván hideg lesz: az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseket adott ki az ország nagyobb részére.

Az elkövetkező éjjel és a péntek is nagyon durván hideg lesz: az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseket adott ki az ország nagyobb részére a várhatóan -15 fok alá eső hőmérséklet, hóesés és széllökések miatt.

Extrém hideg miatt Heves, Pest, Hajdú-Bihar és Nógrád megyékben emiatt elsőfokú riasztás van érvényben.

A legsúlyosabb az ország keleti-, illetve északi fertályain lesz a helyzet: Borsod és Szabolcs megyékben az extrém hidegen túl hófúvás miatt is érvényben van, és itt simán előfordulhat, hogy -20 alá süllyed a hőmérséklet. Ezeket a térségeket az ország nyugati részeihez hasonlóan sújtják majd erős széllökések is.

Pénteken nappal sem mászik majd -6 illetve -3 foknál magasabbra a higanyszál, de a széllökések miatt még ennél is hidegebbnek érezzük majd a levegőt.   

Szombaton és vasárnap sem lesz jobb a helyzet, sőt. A nap sütni fog ugyan, csak keleten havazik majd itt-ott, de a hőmérséklet tovább hűl: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -17 és -22 között mozog majd, nappal -5 és -12 között mozog majd. Csak jövő hét elején lehet számítani némi melegedésre.

(Fotó: Komka Péter / MTI)

Add tovább, hogy mások is tudjanak róla! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×