Kutatók végre rájöttek, mit okoz egy pohár vörösbor a testünkkel! Ilyen sok jótékony hatása van:

A borról egyre több olyan dolog lát napvilágot, ami az orvostudomány számára óriási haszonnal kecsegtethet. 

Sokan nem tudják, hogy egy minőségi bor, mértékkel fogyasztva akár orvosság is lehet. Természetesen, ha túl sokat, és mértéktelenül iszunk, abból semmi jó nem származik. Azonban, ha betartjuk az előírásokat, akkor igen egészséges lehet a bor.

A borról egyre több olyan dolog lát napvilágot, ami az orvostudomány számára óriási haszonnal kecsegtethet. 10-15 évvel lehetne ÁTLAGBAN meghosszabbítani az emberek életét.

A bornak, pontosabban az erjesztett szőlő levének óriási egészségügyi hatásai lehetnek.

Azt már tudjuk, hogy rengeteg különféle antioxidánssal látja el  a testünket egy pohár bor, és sokszor az orvosok is szokták javasolni bizonyos problémákra éppen ebből kifolyólag.

Már több, mint 7 ezer évvel ezelőtt felismerték a bor terápiás tulajdonságait.

Hippokratész kígyómarásra, tüdőgyulladásra, nyílt sebek kezelésére is ajánlotta a bort.

Mértékkel fogyasztva serkenti az étvágyat, megerősítheti a lábadozó betegeket, de javítja a vérkeringést is. Szakemberek szerint a minőségi fehérbor méregtelenítő hatással is rendelkezik, serkenti az emésztést, és megszabadít a puffadástól is.

A mérsékelt vörösborfogyasztás megakadályozza a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, csökkenti a szívroham-és a stroke kialakulásának esélyét.

Vigyázat! Ahhoz, hogy a bor tényleg gyógyszerként hasson, csak 100%-ban természetes változatot szabad fogyasztani.

A legjobb lenne, ha mi magunk otthon készítenénk el a finom, és minőségi bort. Napi 1-2 decinél többet semmiképp se fogyasszunk többet belőle.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×