Gyerekek életveszélyes útjai az iskolába… megdöbbentő!

A világ számos országában előfordul, hogy a gyerekek minden nap életveszélyes körülmények között jutnak el az iskolába és haza. Extrém és hosszú utak ezek, melyeket gyermekek százai tesznek meg naponta lehetetlen helyeken, rozoga, vagy félig összedőlt hidakon, köteleken, rozzant falétrákon és kábeleken, meredek sziklafalakon, csak hogy tanulhassanak.

[adsense]

Most ilyen útvonalak következnek a világ több országából…

1. PINTU GABANG, SZUMÁTRA, INDONÉZIA

Egy Batu Busuk nevű kisfaluból nagyjából 20 kisdiák kel át minden nap egy folyó felett 9 méter magasan kifeszített drótkötélen, hogy aztán további 11 kilométert sétálva az erdőben elérjék iskolájukat Pintu Gabangban. Korábban egy függőhíd ívelt át a folyón, ám két éve egy komoly viharban megsemmisült, így csak annak maradványait tudják használni.

Pintu-Gabang-Szumátra-Indonézia

Pintu-Gabang-Szumátra-Indonézia2

 

2. BIJIE, KÍNA

Délnyugat-Kínában, Guizhou tartományban a gyerekek egy 0,5 méter széles úton barangolnak a Banpo Általános Iskolába minden nap. A 40 éve készült ösvényen való átkelés így is nagyjából 2 órát vesz el a napjukból. A gyerekek szüleinek nyugtalanságát az igazgató XU Liangfan csillapítja, aki minden nap kíséri a 49 fős osztály összes tagját a rendhagyó kalandtúrán.

Bijie-Kína

Bijie-Kína2

 

3. SANGHIANG TANJUNG, JÁVA, INDONÉZIA

Indonéziában található Sanghiang Tanjung. Az itt élő gyerekek a Ciberang folyó “rossz oldalára” születtek, mivel az iskola a túlparton található. Egy biztonságos híd 30 percnyi sétára található, de a kicsik ahelyett gyakran egy jóval veszélyesebb utat választanak, egy elöregedett veszélyes függőhidat. Indonézialegnagyobb acélgyártója, a PT Krakatau azonban kormányzati támogatással úgy néz ki, hogy hamarosan egy biztonságosan használható híddal lepi meg az itt élőket.

Sanghiang-Tanjung-Jáva-Indonézia2

Sanghiang-Tanjung-Jáva-Indonézia3

MÉG NINCS VÉGE! LAPOZZ!
[adsense]