Hogyan változott az ideális női test az évszázadok folyamán

A Buzzfeed készített egy elképesztően jó videót a női szépségideálok változásáról az évek során. Nagyon izgalmas végignézni, hogy mennyire mást tartottunk szépnek és csúnyának…

A Buzzfeed készített egy elképesztően jó videót a női szépségideálok változásáról az évek során. Nagyon izgalmas végignézni, hogy mennyire mást tartottunk szépnek és csúnyának koronként. A ma szépsgékirálynői sok korban cselédnek se mentek volna el, korábbi korok nagy csodált szépségeivel ma feltűnés nélkül utaznánk együtt a metrón…

Az első modell az ókori Egyiptom szépségideálját mutatja be: keskeny válla, szimmetrikus arc, magas csipő volt a férfiak vágya. 

Az ókori Görögországban a telt alkatot, a világos bőrt, a vörös hajat részesítették előnyben. A nőket a férfiak "eltorzított" verzióinak gondolták.

ideális női test2

A Han dinasztia-korabeli Kínában (Krisztus előtt 200 és Krisztus után 200 között) a vékony csípő, a nagy szemek, a világos bőr és az apró lábfej volt a divat.

Olasz reneszánsz (1400-1700 között): telt keblek, szép bőr, telt csípő és nem volt gond, ha az "álmok asszonya" hordozott magán némi felesleget.

A Viktória-korabeli Angliában (1837-1901) a nők fűzőt hordtak az optimális alak elérése érdekében, ami szintén, telt, vastag nőies csípőt, telt kebleket és vastag combokat jelentett.

1920-as évek: fiús alkat kis mellekkel, bubifrizura és keskeny csípő.

Hollywood aranykora (1930-1950): homokóra alak, méretes mellek, vékony csípő volt a divat.

1960-as évek: hosszú, vékony lábak, nyúlánk, serdülőkre emlékeztető testalkat és kis mellek kellettek a férfiaknak.

1980-as évek: karcsú, de nőies alkat, izmos, atletikus végtagokkal.

1990-es évek: extrém vékony alkat szinte átlátszó bőrrel, sok esetben férfias, csibészes vonásokkal. Posztmodern szépség

(2000 után): lapos has, "egészséges" bőr, nagy mellek és fenék – és sok szilikon… A modellek megtekintéséhez kattints az alábbi linkre!

    

Tetszett a cikk? Ne feledd el megosztani!