A teljes lakosságot figyelmeztetik! Ha ilyen tűzhelyed van, robbanásveszélyes! Ingyen kicserélik!

Fontos biztonsági figyelmeztetést adott ki a Siemens, az egyik szárítógépe tüzet okozhat, a szabadon álló gáztűzhelye pedig robbanásveszélyes. Mutatjuk, pontosan mely termékekről van szó:

Fontos biztonsági figyelmeztetést adott ki a Siemens, az egyik szárítógépe tüzet okozhat, a szabadon álló gáztűzhelye pedig robbanásveszélyes. Mutatjuk, pontosan melyik termékekről van szó, és mik a teendők.

A német elektronikai cég közleménye szerint a korlátozott számú, 2002-ben gyártott szárítógépnél előfordulhat, hogy egy elektromos alkatrész túlmelegedhet és extrém esetben akár tüzet is okozhat. Valamint egyes 2009. január és 2011. október között gyártott tűzhelyekre is figyelmeztetést adott ki. Utóbbinál a veszély oka az egyik gázcsatlakozási szerelvény esetleges sérülése. Ez bizonyos körülmények között gázszivárgáshoz, rendkívüli ritka esetben pedig robbanás veszélyhez vezethet – írja  penzcentrum.hu

A felhívás nem minden készülékre vonatkozik, ide kattintva ellenőrizheted, hogy a te géped érintett-e.

A cég minden ilyen tűzhely tulajdonosának felajánlja, hogy a csatlakozási szerelvényt egy minősített szervizmérnök ingyenesen kicseréli. A csere a tulajdonos otthonában elvégezhető és teljes körű megoldást jelent. A csere lehetőségét viszont csak a tűzhelyek esetében ajánlja fel a gyártó, a szárítógépnél nem.

Ilyen esetekben, amikor egy komplett szériánál gyártási hibát észlelnek sok esetben vissza is hívják a termékeket, bár egy több százezer forintos berendezésnél még kiszállási díjjal és szerelési költséggel együtt is olcsóbb a cégnek, mintha minden egyes terméket kompletten cserélnének.

Forrás : penzcentrum.hu

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!