Kisgyereked van? Akkor ne adj ilyen játékot a kezébe, mert óriási sírás lehet belőle!

A fiatalok körében őrült sebességgel terjed ez a népszerű játék! Sajnos, egyáltalán nem ártalmatlan, így kisgyerekek kezébe nem való!

A fiatalok körében őrült sebességgel terjed ez a népszerű játék! Sajnos, egyáltalán nem ártalmatlan, így kisgyerekek kezébe nem való!

Játékőrületnek nevezhető az eredetileg irodai stresszoldásra tervezett Fidget Spinner nevű pörgettyűs játék.

A magyar piacra most betörő szerkezet akkora népszerűségnek örvend, hogy a gyártó egyszerűen nem bír lépést tartani a megrendelésekkel.

A játék egyáltalán nem bonyolult, a végtelenségig lehet szórakozni vele, a gyerekek szinte egész nap babrálják és különféle trükköket mutatnak be vele.

Egyes szülők már hadjáratot indítottak a Facebookon a gyártó ellen, mivel kiderült, hogy ez a játék egyáltalán nem veszélytelen. Kisgyermekek esetében a fulladás veszélye is fennáll, hiszen a játékban lévő csapágy könnyedén kirepül belőle, amit egy kisgyerek azonnal lenyelhet.

Az alábbi videóban pedig egy mentőakciót láthatunk. A szülők megpróbálják vasvágó fűrésszel levágni a három éves gyermek középső ujjára rászoruló csapágyat. Látható, hogy bizony komoly veszélyeket is rejthet magában az ártalmatlannak tűnő szerkezet.

Nézd meg a videót és döntsd el magad, hogy ez a játék veszélyes vagy sem!

Te mit gondolsz?