Légy nagyon óvatos!!! Ha van ilyen kártyád vigyázz vele, mert veszélyesebb, mint hitted! Százezreket bukhatsz ha ezt az információt nem tudod!!! Jó eséllyel fogalmad sincs róla, hiszen senki nem mondta el, a amikor megkaptad! Feltétlenül tájékozódj

Vigyázat! veszélyes kártya lapul a magyarok zsebében és a legtöbben még nem is tudják!

Vigyázat! veszélyes kártya lapul a magyarok zsebében és a legtöbben még nem is tudják! Ha Neked is van ilyen kártya alapú okmányod, feltétlenül tájékozódj! Százezreket bukhatsz ha ezt az információt nem tudod!!! Jó eséllyel fogalmad sincs róla, hiszen senki nem mondta el, amikor megkaptad! Feltétlenül tájékozódj >>>> Ha van ilyen kártyád vigyázz vele, mert veszélyesebb, mint hitted! Százezreket bukhatsz ha ezt az információt nem tudod!!! Jó eséllyel fogalmad sincs róla, hiszen senki nem mondta el, a amikor megkaptad! Feltétlenül tájékozódj >>>>

A veszélyes EU-kártya, ami miatt akár százezreket is bukhatsz! Az úgynevezett “kék kártya”, az Európai Egészségbiztosítási Kártya, sokkal veszélyesebb lehet, mint amilyennek gondolnánk. Nagyon kevesen tudják azt, annak ellenére, hogy évek óta használjuk, hogy ez a kártya milyen helyzetekben is nyújt segítséget.

Megmutatjuk a legnagyobb félreértéseket, nehogy például emiatt kelljen százezreket fizetnünk a nyaralás végén.

 A nyaralásuk során rengetegen választanak valamilyen európai célpontot, pedig hatalmas pénzügyi kockázatot is jelenthet egy-egy ilyen utazás, ha nem vagyunk kellőképpen felkészülve. Sokan kiváltják az Európai Egészségbiztosítási Kártyát a nyár folyamán, de csak igen kevesen tudják, hogy ezt mire is lehet használni pontosan . Az emberek tájékozatlanságáról egy egészen friss felmérés sokkoló képet fest, ez a kártya már több éve használatban van és mégsem tudunk semmit róla.-írja a penzcentrum.hu

Egy pénzügyi szolgáltatásokat összehasonlító lap, a Gocompare, kutatása szerint kiderült:hogy úgy gondolja a britek 50 százaléka, hogy például ez a kártya ingyenes orvosi kezelésre jogosít.7 százalék szerint arra jó, hogy hazahozzák őt külföldről ezzel a kártyával.-5 százalék pedig meg van győződve arról , hogy a világ bármely pontján használhatja majd ezt a kártyát.

A VESZÉLYES A KÉK KÁRTYA, AMI MIATT, AKÁR SZÁZEZREKET IS BUKHATSZ! – SZINTE SENKI NEM TUDJA EZEKET A TÉNYEKET, MILLIÓAN HASZNÁLJÁK ÉS CSAK AKKOR DÖBBENNEK RÁ A SZOMORÚ VALÓSÁGRA, AMIKOR HASZNÁLNI SZERETNÉK!

A Mirror véleménye szerint abból adódnak feltehetően a tévedések, hogy a kártya nevében szerepel a “biztosítás” szó.

Az utasbiztosítást sem helyettesíti

Az egyik leghasznosabb dolog az Európai Egészségbiztosítási Kártya, amit elvihetünk magunkkal egy európai utazás során, de azt is érdemes tudunk, hogy ez az utasbiztosítást nem helyettesíti. Korlátozottak a kártyának, igaz, hogy feljogosít az orvosi ellátásokra, de csak olyan szinten, amit egy helyi biztosított is megkap.

Az egyenlő bánásmód elve alapján ez viszont azt jelenti, hogy például a magyar beteg például egy ausztriai tartózkodás esetén, ezzel a kártyával azt az ellátást veheti igénybe, amelyet megkap az osztrák biztosított is közfinanszírozott szolgáltatónál.

Fontos tudni, hogy csak közfinanszírozott szolgáltatóhoz lehet fordulni ezzel a kártyával, ezt a kártyát egyáltalán nem fogadják el a magán-egészségügyi szolgáltatóknál.

 

Arról is érdemes mindig jó előre tájékozódni, hogy a kártyával milyen ellátásokat vehetünk igénybe, az is igaz, hogy minden tagállam ellátási csomagjába beletartozik a baleseti ellátás. A kártya nem nyújt fedezetet az adott tagállamban biztosítottak által is fizetendő önrészekre/kötelező hozzájárulásokra.

Mikor jelent nagy segítséget a “kék kártya”?

Azok az egészségügyi szolgáltatások vehetőek igénybe egy másik tagállamban, amelyek orvosilag szükségessé válnak az adott helyen való átmeneti tartózkodás alatt.

Azt, a kezelőorvos bírálja el, hogy pontosan mit jelent az orvosilag szükséges ellátás. Orvosilag szükséges ellátásnak minősül az Európai biztosság határozatai alapján:a dialízis-kezelés,az oxigénterápia isvalamint a szüléssel kapcsolatos ellátások is.

Természetesen javasolt ilyen esetekben az előzetes kapcsolatfelvétel a külföldi szolgáltatóval.

Nem használható fel akkor a Kártya, ha egy másik tagállamba valamilyen egészségügyi szolgáltatás igénybevételének céljából utazunk , mint például egy fogorvosi kezelés.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: csaladtamogatas.info