Levél az exemnek, aki megcsalt

Te nem tudod, mennyire fáj. Amikor hiszel valakiben, szeretsz valakit, megbízol valakiben és egyik pillanatról a másra összetörik a kép. Játszottál velem. De nem állok rajtad bosszút. Csak ne tedd meg újra mással!

Én is tudom, hogy talán nincs is ember, aki még ne lett volna hűtlen. Én is tudom, hogy a házasságok 56%-a ér véget elválással. Mindent tudok. Csak azt nem értem, miért kellett hazudnod.

Én sem hiszek a monogámiában. Szerintem se lehet – de nem is akarok – leélni egy teljes életet úgy, hogy huszonéves koromtól a halálomig bűnösként kell magamra tekintenem, ha megkívánok mást. Szép a kép, amit a világ felé vetít mindenki, de tudom, hogy nem ez a realitás.

De miért kellett hazudnod? Miért nem próbáltuk megbeszélni? Miért nem próbáltunk megoldást találni? Swinger, poliamoria, nyitott kapcsolat, bármi… Nem megalkuvás, kaland…

De te képtelen vagy tisztességes lenni! Te képtelen vagy arra, hogy a szemembe nézz és őszinte legyél! Sunnyogsz inkább és hazudsz és mismásolsz! Csak nem értem miért???

Miért vagy gyáva szembenézni önmagaddal és velem… Leszarom, mit mond a társadalom. Leszarom, mit mondanak anyámék. Leszarom, "hogyan kéne élnünk"! De azzal nem tudok mit kezdeni, hogy te hazudtál.

Nem azért hagylak el, mert mással voltál. Ezt el tudnám fogadni – swinger, poliamoria, nyitott kapcsolat, bármi… De hogy ennyire nem tisztelsz és ennyire nem tiszteled saját magad…

Ki veled az életemből! És nőlj föl! Próbálj meg a következő alkalommal felnőtté érni! Mert most csak egy gyerek vagy. 

Egy hazudós, vásott gyerek.