Magyarország egyik legidősebb embere elárulta a hosszú élet titkát!

Ha tippelhetnél, akkor szerinted mi lenne a hosszú élet titka valójában? Ne gondolj semmi különlegesre, hiszen nagyon egyszerű a válasz! Magyarország egyik legidősebb embere elárulja!

Bordányban ünnepelte a születésnapját Magyarország egyik legidősebb embere, Batki Margit néni! Mit gondolsz, hány éves lett nemrég? Akár hiszed, akár nem, 106 éves! Kíváncsi vagy rá, hogyan lehet ilyen hosszú, örömteli életet élni? Margit néni elárulja!

A zákányszéki Bernáth Ferencné Batki Margit néni ugyanis tudja, mi a hosszú élet titka: elmondása szerint a sok gyaloglás, illetve a szorgos munka! 

Az idős asszony azt is hozzáfűzte, soha nem gondolta volna, hogy ilyen sokáig fog élni, de 2016-ban már betölti a 107. életévét. Még mindig élénken él benne három gyermeke megszületésének emléke, illetve az, amikor a legidősebb fiával 1949-ben beköltözhettek az első saját házukba.

A fia, Nagy-Géczi József elmondása szerint  - aki már 82 éves -, régen rengeteget dolgoztak a zákányszéki házuk felépítésénél, amikor József még csak 17 éves volt, majd hozzátette, hogy édesanyja, Margitt néni egyedül nevelte fel őt, két lánytestvérével együtt. Őket időközben kiházasította, és segítette életük során. 

Édesanyjával kapcsolatban hozzáfűzte, hogy az asszony igen makacs természetű, nem tűri a hazug embereket. Összesen 6 unokával, 11 dédunokával, és két ükunokával büszkélkedhet. Természetesen ők is mind büszkék Margit nénire! 

Arra a kérdésre, hogy szerinte mi a hosszú élet titka, az idős asszony csupán elmesélte, hogy egész életében sokat gyalogolt, szorgalmasan dolgozott és szinte sosem tévézett. Házimunka, napszám, vályogverés, és a paraszti lét feladatainak ellátása az igazi, szinte sosem volt beteg. A képen bizony még csak 70 éves!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×