Lánccal vették körül ezt a hátborzongató sírt! Az októl szóhoz sem jut az ember!

A XIX. században vették körül lánccal ezt a sírt, ám az mind a mai napig védi a nyughelyet.. Vagy éppen a gyanútlan temető látogatókat?!

A brit Man szigetén található Castletown városának temetőjében van egy bizarr sír. 1854-ben, 54 éves korában meghalt Matthew Halsall tiszteletére, jó helyi szokás szerint, italozással egybekötött virrasztást szerveztek.

Arról nem tudni, hogy mennyit vedeltek a derék polgártársak azon az estén, de egyszer csak sóhajtozást hallottak a koporsóból. No, más sem kellett a súlyosan babonás és borzalmasan ittas szigetlakóknak, feltépték a koporsó tetejét, majd meglátták a még mindig halott Halsallt.

De ez nem volt bizonyíték semmire, így percek múlva karót döftek a szívébe, mert vámpírnak hitték.

Ezután gyorsan eltemették, a sírt lebetonozták és körbeláncolták, mert a helyiek hite szerint a lánc bezárva tartja a nem evilági lelkeket.

Ma persze a tudomány megadta a magyarázatot a jelenségre: az a sóhaj csak levegő, ami a holttestet hagyja el. A halottkémek a mellkasra helyezett nyomással gyorsítanak ezen a folyamaton, de 1884-ben ezt még vámpírsikolynak hitték.

Ha szerinted is érdekes, ne felejtsd el megosztani!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×