Sok mindenre jó az ecet.. De mire nem? 6 dolog, amik tisztítására sose használjunk ecetet!

Sokan vagyunk, akik előszeretettel használunk ecetet a háztartásban, mivel olcsó, természetes és hatékony szer. Ám van pár dolog, amire sose használd!

Gránit és márvány munkalapok

Az ecetben lévő sav képes megsebezni a természetes köveket. Épp ezért használjunk inkább mosogatószert és langyos vizet a tisztításhoz.

 

Kő padlólapok

Hasonlóan a munkalapokhoz, a fürdőszobai járólap sem veszi jó néven, ha ecettel vagy citromlével sikálják. Kerüljük az ammóniát is és helyette maradjunk a speciális tisztítószereknél.

 

Tojásfolt

Ha elejtünk egy tojást a konyhában, vagy netalán egy gyerekbanda megdobálja autónkat tojással, nem az ecetes tisztítás a legmegfelelőbb. Ahelyett, hogy elszívná a tojást, megalvad, így sokkal nehezebb dolgunk lesz a takarításban.

 

Vasaló

Az ecet károsíthatja a vasaló belső alkatrészeit. Véletlenül se öntsünk tehát bele ecetet, mert egyik pillanatról a másikra eltömődhet, és elromolhat.

 

Fa padlóburkolat

Egyes lakástulajdonosok szerint az ecet használ, mások szerint árt a fa padlóburkolatnak. A mi tanácsunk az, hogy ez esetben hanyagoljuk az ecetet, de ha ragaszkodunk hozzá, akkor mindenképp hígítsuk ecettel.

 

Makacs foltok

A fű, fagylalt, festék és a vér biztosan nem jön ki ecettel semmiből. Ezek gyorsan beleállnak a szőnyegbe, vagy bármilyen anyagba, és már nem reagálnak a savra.

Ha hasznosnak találtad, ne felejtsd el megosztani!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×