Dr. Bagdy Emőke a párkapcsolatról: A mosogatólány nem lehet párja egy királynak!

„Az okos nő azt mondaná: rendben van, te vagy a király, de én teszem fel a fejedre azt a koronát. Én tudlak királyommá tenni, ha te engem királynővé teszel. És máris ott vagyunk, hogy..."

"A mai világban egyre inkább a nők udvarolnak, határozzák meg a döntéseket, rivalizálnak a férfiakkal, és ezáltal elpusztítják magukban a nőt, és ezáltal tönkreteszik a férfiban a férfit. Mindez köszönhetően a félreértett emancipációnak! Ez az egész, a görög-római dekadens kultúrához vezet, akik bele is pusztultak ebbe." - nyilatkozta Dr. Bagdy Emőke - pszichológus.

"Sok nőt ismerek, akiknek nagyon jól esik támaszkodniuk a férjükre, mert így látták otthon is. Ők a komplementer pár."

A női odaadás, a gondoskodó attitűd, az alárendelődés a komplementer kapcsolatokban önként történik. Ez így normális, hiszen mindig is így volt. A nő jelképezte az otthon melegét, a férfi pedig megteremtette azt.

Sok nő azonban a félreértett emancipáció miatt férfiként szeretne viselkedni ahelyett, hogy az okos nő azt mondaná: 

"Rendben van. Te vagy a király, de Én teszem fel a fejedre azt a koronát. Én tudlak királyommá tenni, ha te engem királynővé teszel. Mert a mosogatólány nem párja egy királynak. És máris ott vagyunk, hogy add meg nekem mindazt, ami egy nőnek szükséges, és akkor én is mindent megadok, ami egy férfinak szükséges."

Szerinted is tanulságos? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×