Egy hazugságban élünk! Ébredj és tépd le a láncot!

Miért van az, hogy a fejlett világban élőknek sokszor "mindenük megvan", mégis boldogtalanok. Miközben azok, akiknek a "nagykönyv szerint" semmijük sincs, láthatóan sokkal gondtalanabbak és boldogabbak? 

„Amit birtokolsz, az birtokba vesz…”

A világ összes problémája a javak egyenlőtlen elosztásából fakad. Hazugság, hogy nincs elegendő táplálék és terület mindenkinek. Lenne. Ehhez persze, egy olyan világban kellene élnünk, ahol a nem a hatalom és a gazdagság jelenti a vagyont!

Bár a világ olyan, amilyenné a benne élők teszik, sajnos még mindig kevesen vannak azok, akik tisztán látják, hogy mi a baj a világunkkal.

Képzeljük el, hogy világunk egy hatalmas össztömegű gépezet, ami egy meghatározott pályán, nagy sebességgel halad. Bár a táj sokszor lélegzetelállító, a gépezetünk megállíthatatlanul robog egy szakadék felé. Márpedig egy gépezet minél nehezebb és minél nagyobb sebességgel halad, annál nehezebb megállítani, még nehezebb mozgásának irányát megfordítani.

A fenti hasonlat világunkra is igaz. Addig, amíg a gazdagság mércéje a pénz, a hatalom gyakorlásának eszköze pedig a félelem lesz, addig nem érhetjük el az áhított békét.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×