Ezt tanácsolja egy elvált férfi a házas embereknek

Sajnos igaz, hogy csak azután jövünk rá, hogy mi a fontos az életben, amikor már elveszítettük azt. Ne kövesd el ezt a hibát, olvasd el a következő tanácsokat!

Gerald Rogers, pszichológus, és egykori szerelme 16 évnyi házasság után elvált. A válást követően a pszichológus hihetetlen tanácsokkal látta el a házas embereket. Íme néhány tanács tőle:

Válaszd a szerelmet

Ha minden más elromlik, ez az egyetlen tanács, amire szükséged van. Ha ez az egyetlen vezérelv, ami meghatározza a döntéseidet, nincs semmi, ami veszélyeztetné a házasságodat, és a boldogságodat. 

Ne veszekedj a pénz miatt

Tekints a pénzre úgy, mint játékra, és találd meg a módját annak, hogyan dolgozzatok egy csapatként ebben a játékban. Soha nem vezet jóra, ha a csapattársak egymás ellen fordulnak, teljesen mindegy, miről van szó. Inkább vessétek be közösen erőiteket a győzelemért.

Fejlődjetek együtt

Az öregedés természetes folyamat, de ha nem teszünk semmi olyat, amitől fejlődnénk, akkor sokkal gyorsabb. Ugyanígy van egy kapcsolatban is. Keressetek közös célokat, közös álmokat, amiért közösen tesztek.

Ne akarj sebezhetetlennek tűnni

Mindenkinek vannak félelmei, szorongásai. Bízz a társadban annyira, hogy megosztod vele ezeket, így szorosabb lesz a kötődés köztetek, és könnyebb lesz megbirkózni a problémákkal. 

Légy nyitott és közvetlen

Mivel nincs fény sötétség nélkül, így elmondható, hogy mindenkiben vannak hibák. Ne félj megismertetni a párodat ezekkel a hibákkal, hiszen ha mindent tudtok egymásról, akkor bízhattok csak igazán egymásban érzelmileg.

Randizzatok

Soha ne vedd magától értetődőnek, hogy a párod odavan érted. Még akkor sem, ha összeházasodtatok. Próbáljátok meg fenntartani a szenvedélyt, próbáljatok ki új dolgokat, járjatok gyakran randizni, ahol csak egymásra figyeltek.

Magadra is figyelj

Az nagyon fontos, hogy a szíved mindig nyitva legyen a párod számára, de az is épp olyan fontos, hogy nézd kicsit a saját érdekeidet, és a saját lelkedet is ápold. Hiszen akkor szerethet téged bárki, ha te szereted magadat.

Ess szerelembe minden nap

Mivel mindenki változik, így ha megnősülsz, előfordulhat, hogy a párod öt év múlva nem lesz ugyanolyan, mint amikor összeházasodtatok. Találj minden nap valami újat, valami szerethetőt a szerelmedben, és tanuljátok meg elfogadni egymást, még ha változtok is. 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×