Gondolnád mi mindenre jók ezek a szilikon golyókkal teli zacskók? Ezentúl te sem dobod majd el!

Új cipő, pénztárca, vagy bármilyen bőr termék vásárlásakor szembejön velünk ez a picike zacskó, ami automatikusan a kukában landolt a dobozzal együtt. Vagyis eddig így volt, de mostantól te sem fogod eldobni, ha megtudod mennyi mindenre felhasználható!

A kis gyöngyszerű szilicium-dioxid igazán hasznos lehet még a ház körül. Egyáltalán nem mérgező, és elsődleges feladatuk, hogy a párát magukba szívják, és megóvják a cipők épségét.

De mi mutatunk még pár felhasználási tippet, amit sosem gondoltál volna!

1. Tedd őket a sportcipődbe – mivel felszívják a nedvességet, megakadályozzák a baktériumok elszaporodását, és így a kellemetlen cipőszagot is megelőzhetjük. Amikor nem használod épp az edzőcipőt, tedd bele a kis tasakokat.

2. Tedd a törölközők közé – megakadályozza, hogy nedvesek legyenek, és bebüdösödjenek.

3. Tedd a borotva műanyag tokjába – a kis golyók felszívják a nedvességet, és meghosszabbítják a borotvák élettartamát.

4. Ha vízbe esett a telefonod, vagy elázott, tedd egy pohár rizsbe, és keverj közé a szilikonos golyócskákból is, ezek nagyon jól magukba szívják a nedvességet.

5. Hogy ne párásodjon be az autó ablaka, tégy sok ilyen tasakocskát a szélvédő belső felére, meglátod, milyen jó nedvszívó-képességük van.

6. Ha a régi fényképeket egy dobozban tárolod, tégy közéjük egy párat ezekből a kis tasakokból, hogy felszívják a nedvességet, és megakadályozzák a képek állapotának romlását.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×