Így teszteld le a tojás frissességét

Számos konyhai trükköt olvashatsz az internetes, vagy tanulhatsz a nagymamádtól. A lényeg az, hogy vannak módszerek, amelyek megkönnyítik a konyhai tevékenységeket.

Biztos te is mindig azon bosszankodsz a konyhában, hogy ha feltörsz egy tojást, akkor szinte biztosan beleesik egy-egy kicsi tojáshéjdarabka. Ez mindenkivel megesik.

Ilyenkor általában az emberek vagy kézzel próbálják meg kihalászni a darabokat, vagy esetleg fognak egy kiskanalat, és a kanál segítségével horgásznak egy csomó ideig.

Pedig sokkal egyszerűbben is meg lehet ezt oldani! Ne ess pánikba, ha ilyen helyzetbe kerülsz, egyszerűen csak fogd meg a félbetört tojás héját, és halászd ki azzal! Akár hiszed, akár nem, azzal a legegyszerűbb.

Ha már a tojásnál tartunk, van még egy trükk, ami igen hasznos lehet számodra! Ha le szeretnéd tesztelni, hogy a hűtőben álló tojás mennyire friss, akkor nincs más dolgod, mint beletenni a tojást héjastul egy pohár vízbe. Amennyiben a tojás lesüllyed az aljára, akkor abszolút friss. Viszont ha úszik a víz tetején, nem érdemes már megenni!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×