Mostantól egy mozdulattal meg tudod állapítani, mennyire friss a csirkehús!

Az alábbiakban egy olyan trükköt mutatunk, mely segítségével pár másodperc alatt könnyen megállapíthatjuk, hogy mennyire friss a hústermék.

Amikor valamit vásárolunk, előfordulhat, hogy nincs feltüntetve a terméken a csomagolás időpontja, így nem biztos, hogy pontosan meg tudjuk állapítani, hogy mennyire friss az illető élelmiszer. Leginkább a húsok esetében fontos, hogy csak friss terméket fogyasszunk.

Az alábbiakban egy olyan trükköt mutatunk, mely segítségével pár másodperc alatt könnyen megállapíthatjuk, hogy mennyire friss a hústermék. A csomagolásra többnyire sosincs feltüntetve az az információ, hogy mikor vágták le a csirkét. Ebből kifolyólag, hiába írja, hogy meddig tart a szavatossága, azt nem tudhatjuk, hogy megvásárláskor mennyire friss.

Curtis Stone a híres szakács elárulja, hogy hogyan tesztelhetjük a csirkehús frissességét. Nyomjuk meg egy ujjunkkal a húst, ha friss, akkor a nyomás hatására egyből visszaugrik, ha már régebb volt levágva, akkor több ideig úgy marad benyomódva.

Ha előre csomagolt példányt vásárolunk, fontos a színére is odafigyelnünk. Mindig azt vegyük, ami még üde, rózsaszínes, amelyik kezd sárgás lenni, azt jelzi, hogy több ideje áll a fólia alatt. Ha bőrös csirkét veszünk, akkor jól jel, ha a szép sárgás, zsíros példányt találunk.

Az alábbi videóban láthatjuk pontosan, hogy hogy néz ki a friss, fogyasztásra tökéletesen alkalmas csirkehús.

(Forrás: Tudásfája)

Oszd meg másokkal is!  

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×