Nagyanyáink csodamódszere az égési sérülések kezelésére!

Még a gyakorlottabb háziasszonyokkal is előfordulhat olykor, hogy egy óvatlan pillanatban megégetik magukat. Nincs ezzel semmi baj, ugyanis bárkivel előfordulhat, és igen könnyen kezelheted a problémát!

Nagyon fáj, ráadásul sokáig ott marad a helye – és ami a legrosszabb, hogy sérült kézzel sokáig nem lehet a megszokott módon tenni-venni. Legalábbis biztosan így van, ha még nem ismered ezt a zseniális módszert, amit még nagyanyáink alkalmaztak!

Miután elmúlt az első sokk, egyszerűen be kell dörzsölni a kezedet egy kevés disznózsírral, és rányomni a sérült felületre egy félbevágott krumplit. Ezzel lehet megakadályozni, hogy felhólyagosodjon a kézen az égett bőr.

A másik tökéletes módszer, azaz, hogy picit be kell nedvesíteni a sérült bőrt, és rászórni egy kis lisztet. Mivel a liszt elzárta a levegő sebhez vezető útját, így megakadályozta a hólyagképződést, és hamar elhalványodik a sérülés.

Ha már megtörtént a baj, és a hólyagok megjelentek, etil-alkoholba mártott lenvászon kendőt használtak régen a sebkezelésre. A lehetőség szerint megtisztított égett felületre helyezték este a kendőt, reggelre pedig elmúlt a hólyag.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×