Tizenegy bámulatos felhasználási módja az orvosi alkoholnak! Mindegyikért hálás leszel:

Számos módja van a mindennapi életben az  orvosi alkohol felhasználásának. Mi most felidézünk néhány egyszerű alternatívát, amiért érdemes lesz mindig tartani belőle egy üveggel otthon.

Számos módja van a mindennapi életben az  orvosi alkohol felhasználásának. Mi most felidézünk néhány egyszerű alternatívát, amiért érdemes lesz mindig tartani belőle egy üveggel otthon.

1. Dezodor

Mivel az alkohol elpusztítja a baktériumokat, a hónaljad így akkor is tiszta lehet, ha éppen dezodor híján vagy. Egyszerűen töröld át egy alkoholos vattával a területet.

2. Szabadulj meg az ágybogaraktól

Elég könnyen megszállhatják a helyet az ágybogarak, de az alkohollal minden nehézség nélkül meg lehet szabadulni tőlük. Ez az egyik legolcsóbb módszer is egyben. Végy egy szórófejes flakont, töltsd meg alkohollal és fújd át vele a helyiség kényes területeit és teljes egészében az ágyat is. Ezzel kiirthatod az ádáz betolakodókat.

3. Tetű irtás

Számos oka lehet annak, hogy valaki (legfőképpen a gyerekek) tetveket kapjanak. Az alkohol erre is megoldás lehet. Tégy a szórófejes flakonba alkoholt, keverd össze levendulaolajjal. Ügyelj rá, hogy a fejbőrre és a hajtövekre fújd. Ezután fésüld át a hajat, hogy minden petétől és elhullott tetűtől megszabadulhassa.

4. Távolítsd el a körömlakkot

Sok körömlakklemosó létezik a boltokban, de mindegyik károsíthatja a körmöket és belélegezni sem a legegészségesebb. Talán a legkíméletesebb módszer, ha vattakorongot alkoholba áztatsz, és azzal dörzsölöd át a körmeidet, így azok a legkevésbé fognak sérülni.

5. Tisztítsd meg a bőrt

Az alkohol számos tulajdonsága révén alkalmas a bőr megtisztítására. Nyugtató, gyulladáscsökkentő. Használd benzoyl-peroxid helyett!

6. Készíts hideg borogatást

Mivel az alkohol nem fagy meg, ezért tökéletes lehet a jeges borogatáshoz. Készíts oldatot alkohol és víz 1:2 arányával és egy lezárható tasakba töltsd bele, majd tedd a fagyóba.

7. Tisztítsd meg a füleket

Keverje össze fehér ecetet és alkoholt, majd mártsd bele a fültisztító pálcikát. Ezzel takarítsd ki a faggyút a hallójáratból!

8. Távolítsa el a benőtt szőrszálakat

Akadályozd meg az irritációt, pattanásosodást és benövő szőrszálakat azáltal, hogy a szőrtelenített területet alkohollal bedörzsölöd.

9. Szabadulj meg az ajakherpesztől

Az emberek közel 85%-a rendelkezik a vírussal. Ha te is egyike vagy azoknak, akiknek időnként kitör a herpesze, akkor az alkohol számodra is hasznos lehet. Dörzsöld be 70%-os alkohollal a területet és néhány nap alatt le fog tisztulni.

10. Tisztítsd meg a szemüveged

Zavaró lehet, ha maszatos a szemüveged, de az alkohol ebben is segíthet. Könnyen megtisztíthatod vele a lencséket. Egy kevés alkoholt permetezz rá és puha ruhával tisztítsd át.

11. Készíts saját kézfertőtlenítőt

Keverj el 100 ml aloe vera gélt pár csepp teafaolajjal és 1/2 evőkanál alkohollal. Ez töltsd bele zárható edénykébe vagy tubusba!

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×