Tudósok beszámolója a teleportálásról

A teleportálás koncepciója úgy űnik, hogy elsősorban a si-fi irodalomból származik, de a dolgok az utóbbi időben megváltoztak. A kvantumelmélet és az általános relativitáselmélet…

A teleportálás koncepciója úgy űnik, hogy elsősorban a si-fi irodalomból származik, de a dolgok az utóbbi időben megváltoztak. A kvantumelmélet és az általános relativitáselmélet fizikájának fejlődése már jó ideje sikeres a teleportáció fogalmának feltárásában. teleportal Napjainkra számos teleportációs áttörésre került sor. Ennek egyik példája Rainer Blatt professzor munkája az Insbrucki Egyetemen. Sikeresen tudtak először végrehajtani atom teleportálást, munkájukat a Nature folyóiratban tették közzé.

(1) Képesek voltak egy részecske legfontosabb tulajdonságait átvinni egy másikba bármilyen fizikai kapcsolat nélkül. Ebben az esetben két atom közötti kvantumállapot átadása formájában történt a teleportáció, ebbe beletartozik az atom energiája, mozgása, mágneses mezeje és egyéb fizikai tulajdonságai. Ez az atomi léptékben létező furcsa viselkedés, az úgynevezett kvantum összefonódás miatt lehetséges. Ez az, amit Einstein "kísérteties távoli hatásnak" nevezett. Egy másik tanulmányt a Queensland Egyetem fizikusainak egyik csapata jelentetett meg a Nature folyóiratban 2013-ban, demonstrálva a sikeres teleportációt szilárdtest rendszerekkel.

(2) A folyamat, melynek során ismét kvantum információt lehet tivábbítani egyik helyről a másikra fizikai információ hordozó küldése nélkül. Ez ugyanaz a koncepció, és az összefonódás jelensége teszi lehetővé. A kvantum teleportációt számos tudós reprodukálta már a világ minden tájáról több alkalommal. A fenti példák mind a kvantum teleportációra utalnak, és tekintettel arra, hogy mindannyian atomokból állunk, ez lehetőséget ad annak a hitnek, hogy egy napon képesek leszünk teleportálni teljes fizikai tárgyakat, viszont néhány tanulmány a legmagasabb kormányzati szinteken arra utal, hogy ez már megtörtént. A teleportációnak különböző kategóriái vannak. Tehát újra, a fenti két példát kvantum teleportálásnak nevezik. A teleportálás egy másik típusa pszichikai, mely személyek vagy élettelen tárgyak pszichikai eszközökkel történő átvitelére alkalmas.

"Ismertté vált számomra, valamint több kollégám számára a kormányon belül és kívül egyaránt, hogy a teleportációt tudományosan megvizsgálták, és elkülönítve dokumentálta a Védelmi Minisztérium."

(3) – Eric Davis, Ph.D, FBIS

Egy tanulmány jelent meg a Kínai Népköztársaság Ziran Zazhi (természeti) című folyóiratában "Néhány tárgy átviteli kísérletet az emberi test szokatlan képességei közreműködésével végeztek el" címmel, melyben beszámoltak arról, hogy "tehetséges gyerekek" képesek voltak kicsi fizikai tárgyak teleportálását végrehajtani egyik helyről a másikra.

[adsense] A tárgyak között voltak órák, böglyök és egyéb rovarok, rádió mikroadók, fényézékeny papír, és így tovább. A résztvevők sohasem érintették meg a tárgyakat előtte. A kísérleteket vak és duplán vak körülmények között végezték el, és a kutatások résztvevői különböző főiskolák és a Védelmi Minisztérium különböző ágaitól érkeztek. Ez egy kivételes helyzet, mivel úgy ítélték meg, hogy egy nem titkosított jelentés elkészítése szükséges nyilvános megtekintésre. További kutatást végzett az Aerospace Medicine Engineering Institute Pekingben 1990 júliusában. Ezt a Kínai Szomatikus Tudomány című folyóiratban tették közzé. Ez a tanulmány beszámolt számos kísérletről, melyeket nagysebességű fényképezési technikával vettek videoszalagra, amely képes volt rögzíteni teszttárgyak átvitelét, mint például diót, gyufát, körmöt, tablettát lezárt borítékon, üvegpalackon és csöveken, valamint műanyag dobozokon keresztül anélkül, hogy a felsorolt tároló eszközök megsérültek volna. A jelentés szerint mindezen kísérletekben tehetséges gyerekeket és felnőtteket alkalmaztak, a különböző anyagok teleportálására. Az összes példában arról számoltak be, hogy a kísérleti tárgyak az eredeti állapotukban maradtak a teleportáció után, beleértve a rovarokat is.

"A kínai tanulmányok rendkívül érdekesek és nagyon jól megírtak, és bemutatnak fényképeket valamint sematikus ábrákat a különböző kísérleti beállításokról. A kísérleti protokollok hosszan és részletesen vannak magyarázva, és az adatokon, valamint statisztikai elemzéseken keresztül mutatták be az eredményeket." – Eric Davis, Ph.D, FBIS

A kísérletek azt mutatták, hogy:

  • Különböző kutatócsoportok különféle kísérleti módszerek alkalmazását tervezték, használtak tehetséges médiumokat, különböző lezárt tárolókat és vizsgálati mintákat, amelyeket teleportálhattak.
  • A szükséges idő a próbatárgyak akadályokon keresztüli teleportáláshoz változó volt, a másodperc törtrészétől néhány percig, nem számított, hogy melyik vizsgálati tárgyat használták.
  • A nagysebességű fényképezés/felvétel rögzítette a teszttárgyak egybeolvadását vagy keveredését a lezárt tárolók falával, majd egyszerűen eltűntek a tartály belsejéből, és újra megjelentek egy másik helyen.
  • A rádió mikroadónak vizsgálati tárgyként történt alkalmazásakor drámai módon megváltozott a frekvenciája a teleportáció alatt, amiből a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ez azt mutatja, hogy mintha a tárgy a "nem létezésben" lett volna, vagy egy másik, módosult fizikai állapotban a teleportáció során. A mikroadó frekvenciája a teleportáció előtt és után is stabil volt.
  • A kísérleti eredmények megismételhetők voltak.
  • A csalás és a bűvészkedés feltételeit teljesen kiküszöbölték, és több külső tanú (technikai és katonai hírszerzési szakértők) voltak jelen minden esetben.

A tudósok nyilvánvalóan nem tudtak magyarázatot adni az eredményekre.

"Egyes kutatók azt állítják, hogy szükséges egy újfajta fizikát segítségül hívni, amely valamilyen módon képes egyesíteni az emberi tudatot (fizikai tudatot) a kvantum- és téridő fizikával annak érdekében, hogy megértsék a pszichikus teleportálást és a kapcsolódó pszichokinetikus jelenségeket. A kutatók le voltak nyűgözve a megismételt eredményektől, és alig voltak képesek felfogni azt a megváltozott "létállapotot", amin a vizsgált tárgyak mentek keresztül a teleportáció közben." – Eric Davis, Ph.D, FBIS

Ez volt Eric W. Davis következtetése, ugyanabban a jelentésben, melyből a fentiekben idéztünk, melyet az Egyesült Államok Légierejének készített a saját kutató laboratóriumukban, és amelyet nyilvánosságra hozatalra jóváhagytak:

"A kínai teleportációs kísérletek eredményei egyszerűen magyarázhatók, mint egy emberi tudat jelenség, amely valamilyen módon képes áthelyezni vagy elforgatni a tesztelt tárgyakat egy 4. térbeli dimenzión keresztül úgy, hogy azok képesek áthatolni tömör falakon/akadályokon anélkül, hogy fizikailag megsértenék azokat." – Eric Davis, Ph.D, FBIS

Ez is csak egy példa a sok közül, mely demonstrálja a tudat képességeit, és azt a sokféle hatást, melyet a fizikai anyagi világra képes gyakorolni.