Vágd be 4 oldalán a citromot, majd tégy közé tengeri sót. Zseniális ötlet, kár, hogy sokan nem ismerik!

Remek kis trükk, de a legtöbben még ma sem ismerik! A citrom remekül eláll szobahőmérsékleten, de egy bizonyos hő felett bizony már nem könnyű frissen tartani. Erre kínálunk most megoldást.

Hirdetés

Szentgyörgyi Albert is tudta, hogy a citrom hatékonyan segít megelőzni és enyhíteni számos betegség tüneteit, elsősorban magas C-vitamin tartalmának hála.

Azonban már ennél is sokkal több pozitív élettani hatását ismerjük: így például azok az emberek, akik a hagyományos tiszta víz helyett citromos vizet fogyasztanak, az elégséges folyadékbevitel előnyein felül további egészségügyi előnyöket is atapasztalnak, mivel az anyagcserére és az erek egészségére is kellemes hatással van.

Hirdetés

Biztosan sokan tudják, hogy a szervezetünk nem tudja sem előállítani, sem pedig raktározni a C vitamint, annak hiánya pedig betegségeket okoz.

Hirdetés

Maga az immunrendszer is hatékonyabban működik, amennyiben elégséges C vitamin áll rendelkezésre. Ez különösen a téli időszakban fontos.

Hirdetés

A citrom tartósítására eddig nem létezett megfelelő megoldás, azonban ez a tipp most segíthet: vágjuk be a citromot négy oldalt, és tegyünk közé tengeri sót! Ennyi az egész (ábrát lásd fent).

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés