Meglepő tények! A nagy fenekű nők szuper képességei!

Sok nő sajnos szégyelli, hogy fenékben bővebb idomokkal áldotta meg a sors! Viszont egy közelmúltban folytatott kutatás meglepő eredményre jutott velük kapcsolatban!

Azt hitted, hogy a nagy fenék szégyellnivalóan ciki? Egy legújabb brit kutatás szerint inkább büszkének kell lenni rá! A vizsgálat alapján a terebélyesebb üleppel rendelkező nők egészségesebbek, mert olyan a hormonháztartásuk, hogy nagyobb valószínűséggel küzdenek le krónikus betegségeket, mint a cukorbetegséget vagy a szív- és érrendszeri panaszokat. Sőt: ezek a hölgyek okosabbak is.

Az Oxfordi Egyetem Diabétesz, Endokrinológiai és Metabolizmus Központja egy kutatás során azt találta, hogy a nagyobb fenekű hölgyek intelligensebbek és bizonyos betegségekkel szemben számottevően ellenállóbbak, mint ellenkező társaik – adta hírül az Indy100. Összesen 16 ezer nőt vizsgáltak.

A tanulmány kimutatta, hogy a kerekebb popsijú nőknek általában kisebb a koleszterinszintje, és több hormont termelnek, amelyekkel szervezetük kedvezőbben le tudja bontani a cukrokat. Sőt mi több, mivel a fenekükön és a combjuk felső részén vastagabb zsírszövet húzódik, nagyobb az esélyük, hogy a veszélyes zsírsejteket felfogják, így például megakadályoznak akár halálos kimenetelű szív- és érrendszeri betegségeket is!!!

A nagyobb popsijú nők többet termelnek abból a hormonból, amely a súlygyarapodást kontrollálja és abból is, amely gyulladáscsökkentő, érvédő és cukorbetegség elleni hatással bír.

Mindezek annak köszönhetők, hogy a nagyobb fenékben hosszútávon keresztül tárolódhatnak bizonyos zsírsavak!!

A tudósok szerint a magasabb intelligencia pedig annak köszönhető, hogy több Omega 3 zsírsav van jelen a terebélyesebb ülepű hölgyek testében, amely pedig bizonyítottan serkenti az agyfejlődést és az agyműködést.

Az oxfordi kutatók ezen kívül még egy jó hírrel szolgáltak: ezek a képességek minden bizonnyal öröklődnek, mert azok a gyerekek, akik szélesebb csípőjű anyától születtek, szintén erősebb szellemi képességekkel bírnak!!

Konstantinos Manolopulos, a kutatás vezetője azt nyilatkozta, hogy "a csípő és a combok körüli zsír jót tesz neked, de a has körüli már nem kívánatos."

Mindenesetre érdekes.. Te mit gondolsz?!

Ha érdekes volt a cikk, ne felejtsd el megosztani!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×