OTP, CIB, K&H, FHB, ERSTE, CETELEM, UNICREDIT, BUDAPEST BANK ügyfelek figyelem! Fél órán belül PÉNZ ÜTHETI A MARKODAT!

Alapos utánajárás eredményeként itt a lista arról, melyik banknál juthatsz a leggyorsabban pénzhez és mennyi időbe telik a leggyorsabb folyósítás: 

A Pénzcentrum utánajárt, hogy melyik banknál juthatunk a leggyorsabban pénzhez és mennyi időbe telik a leggyorsabb folyósítás.

Az OTP végzett az első helyen, ugyanis előfordult, hogy fél óra alatt megkapta a pénzét az ügyfél. Saját ügyfeleknél, ha online igényli a hitelt, általában néhány óra telik el az igénylés és a folyósítás között. Akik jelenleg nem a bank ügyfelei, tehát nincs netbanki hozzáférésük, azoknak kicsit hosszabb ideig tart ez a folyamat, de általában így is 1-2 nap alatt megkaphatják az igényelt összeget.

Az OTP Akciós kölcsönét 17,2 százalékos teljes hiteldíj mutatóval (THM) kaphatja meg az igénylő, a Pénzcentrum 2 millió forintos hitelösszeggel és 5 éves futamidővel számolt, vállalta hogy a jövedelmét havonta a bankhoz érkezteti és igénybe venne más termékeket, és úgy állította be a paramétereket, hogy az igazolható jövedelem meghaladja a havi 250 ezer forintot.

Az Ersténél az utalásra nem kellett sokáig várni, az ügyfél 1 órán belül megkapta a leggyorsabban folyósított személyi kölcsönt.

Az átlagos idő 2 óra volt a saját ügyfeleknek, míg 2-3 napba telt a folyósítás a nem saját ügyfeleknél. Óriási előny, hogy most az ERSTE MOST EXTRÁT csupán 11,16 százalékos THM-mel kaphatjuk meg.

PÉNZCENTRUM, ADATAI ALAPJÁN ENNYI IDŐ, AMÍG SZEMÉLYI KÖLCSÖNT KAPUNK A MAGYAR BANKOKTÓL: 

Forrás: Pénzcentrum, bankok

Az FHB-nál , a rekord idő alatt jutott pénzhez ,1,5 óra alatt az igénylő, De gyorsnak mondható az átlagos folyósítás is. mert a saját , és a külsős ügyfelek is 2-4 óra alatt megkapják a pénzt.
Az FHB Prémium csupán 11,97 százalékos THM-től érhető el.
Van olyan magyar bank is amelynél a leggyorsabb folyósítás, 2 óra volt, de az átlagban volt eltérés:
– A K&H-nál az átlag 6 óra a régi ügyfeleknél, az újaknál 4 nap, viszont a K&H kiemelt személyi kölcsönt igencsak kedvező, 8,82 százalékos THM-mel lehet igényelni.
– Az MKB bank esetében átlagosan 1-2 nap alatt kapják meg a régi és az új ügyfelekis, a legkedvezőbb az MKB Mosoly hitel, amely 10,36 százalékos teljes hiteldíj mutatótól érhető el.
– A Sberbanknál 2-3 nap az átlagos folyósítás,legyen az régi vagy új ügyfél. Viszont 7,74 százalékos THM-mel nyújt hitelt a Sherbank Fair Plusz termék, ez e legkedvezőbb ajánlat a Pénzcentrum kalkulátora alapján.
A CIB azt válaszolta, hogy a leggyorsabban kiutalt személyi kölcsönüket, 24 órán belül folyósították, míg az átlagos idő általában 2-3 nap. 8,17 százalékos THM-mel érhető el a CIB Előrelépő kölcsön.
A Cofidisnél és a takarékoknál csupán 1 nap volt a leggyorsabb folyósítás, itt is az átlagnál volt eltérés, a Cofidisnél 1-2 nap, a takarékoknál a másiknál 2-3. A Cofidis Fapados Kölcsön 14,9 százalékos THM-mel érhető el, és a Mohácsi Takarék Személyi Kölcsönt 10,58 százalékos THM-el folyósítják.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy változó kamatozásúak ezek a hitelek, a korábban felsoroltak kamata fix, azaz a futamidő végéig állandó a törlesztő részlet.
Három bank nem közölt arról információt, hogy mennyi időt vett igénybe a rekord folyósításuk, de azért elárultak átlagos értékeket:
– 1 nap az átlagos folyósítás az UniCreditnél, és igencsak kedvező kamatozással érhető el az UniCrdeit Stabil konstrukció, mely 8,84 százalékos THM-től érhető el.
– A Budapest Bank esetében is 2 nap az átlagos folyósítás ideje, és 16,54 százalékos THM-től érhető el a Budapest Bank Online Prémium Kölcsön.
– A Cetelemnél hangsúlyozták, hogy nem a gyors folyósítás a fontos, általában 2-3 nap alatt érkezik a számlára az igényelt összeg, ha régi ügyfelek vagyunk és az új igénylőknek 3-5 nap alatt. A Cetelem Saját Ritmus hitel pedig 14,92 százalékos THM-től érhető el.
Hogyan lehet felgyorsítani az igénylést?
Azoknál a bankoknál, ahol adott az online igénylés lehetősége, természetesen ezt a folyamatot érdemes végigvinni,mert ez a leggyorsabb. Jelenleg az OTP, a K&H és a Cetelem nyújt ilyen szolgáltatást, de ígérete szerint még az év folyamán bevezeti az MKB is valamint dolgoznak rajta az Ersténél és a CIB-nél is.
Az igénylést a többi banknál az alábbi tippekkel tudjuk felgyorsítani:
• előre letöltjük az online elérhető dokumentumokat és már kitöltve visszük el a bankfiókba.
• előfordul, hogy a gyorsabb elbírálás érdekében érdemes telefonon keresni az ügyintézőket
• akkor is jelentősen felgyorsul a folyamat, ha lehetőség van a szerződés elektronikus átvételére (e-mail).
Nem érdemes azért választani egy bankot, mert hamarabb jutunk pénzhez, minden esetbe nagyon kell figyelni a hitel részleteire, kiemelten kell figyelni a THM-re, ezért is van az, hogy a gyorsaság mellett a THM is szerepel az ismertetőben. Egy gyors, de magasabb kamatozású hitel százezrekkel többe kerülhet, mint egy pár nappal később folyósított, de kiemelkedően jó ajánlat.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!

A cikk a penzcentrum.hu cikke alapján készült.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×