Dr. Lenkei: Egy fontos igazság a vitaminokról, amit elhallgat a gyógyszeripar

Ha az emberek megfelelő információk birtokában az életük részévé tennék a vitaminokat, akkor a gyógyszeripar nagyon rövid idő leforgása alatt... 

Ez az írás egy Hollandiában megjelenő elegáns magazinban jelent meg ma, hollandul, "Miért harcolnak a vitaminok ellen?" címmel. Írta Dr. Lenkei Gábor.

(Részlet) 

"Ha az emberek megfelelő információk birtokában az életük részévé tennék a vitaminokat, akkor a gyógyszeripar nagyon rövid idő leforgása alatt elveszítené a bevételei több mint 50%-át.

Ez a fenyegetés már önmagában is bőven elegendő okot ad arra, hogy a gyógyszeripari érdekcsoportok elkeseredett, kíméletlen „háborút” folytassanak a döbbenetesen hatékony vitaminokkal szemben.

Csak kevesen tudnak erről a háborúról, mivel gondosan álcázott körülmények között, a közvélemény szeme elől elrejtett módon, tisztességtelen eszközökkel zajlik.

Példa erre az Európai Unió egyik központi hivatala, az EFSA (European Food Safety Authority) által készített, tudományosnak álcázott tanulmány, amely arra lett volna hivatott, hogy megindokolja a vitaminok szabad fogyasztását korlátozó uniós rendelet megalkotását.

Időközben szerencsére sikerült feltárni és felhívni a figyelmet arra, hogy az EFSA munkatársai, szakértői meglehetősen szoros kapcsolatokat ápolnak bizonyos multinacionális cégóriásokkal, és ezek a kapcsolatok erkölcsileg igencsak megkérdőjelezhetőek.

Ugyancsak sikerült – éppen egy híres holland tudományos kutatóintézet segítségével – hitelt érdemlően bizonyítani azt is, hogy az EFSA tudományosan elfogadhatatlan eszközökkel próbálta meg befeketíteni a vitaminokat.

A vitaminellenes háború eszközei közé tartozik a vitaminokkal kapcsolatos igazság eltitkolása, és a vitaminok megfelelő használatával elért eredmények szabad közzétételének rendeletekkel történő korlátozása is.

A legnehezebben felismerhető eszköz a köztudatba becsepegtetett, hamis elképzelések sokasága, amelyek arra hivatottak, hogy megrendítsék a bizalmat, és indokolatlan óvatosságot építsenek ki a vitaminok fogyasztásával kapcsolatban."

Mindenképpen érdemes tehát vitaminokat fogyasztani, hiszen rendkívül hatékonyak, és védelmet biztosíthatnak szervezetünknek a betegségekkel szemben! 

Add tovább, hogy más is tudjon róla!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×