Ha így néz ki a lábad, akkor csak nagyon nehezen tudsz lefogyni: mégis nagyon szerencsés vagy!

Mint a legújabb kutatási eredmények alapján kiderült, a soványság egyáltalán nem jelent jó egészséget minden esetben!

Mint a legújabb kutatási eredmények alapján kiderült, a soványság egyáltalán nem jelent jó egészséget minden esetben! Ha nagyon vékonyak a combjaid, és nincs rajtuk zsír, az azt jelenti, hogy az emésztésed nagyon nincs rendben, még akkor is, ha általánosságban vékonynak számítasz! 

A vékony lábú emberek háromszor nagyobb eséllyel szenvednek keringési problémától, mint azok, akiknek a szervezete egészségesen raktároz el zsírt a lábakon. A tudósok remélik, hogy ez a kutatási eredmény eltörli azt a tévképzetet, hogy aki vékony, az már egyből egészséges is, vagy egészségesebb, mint aki nem az.

Akinek gyors az emésztése, az sokkal könnyebben fogy le, mint az, akinek lassú. Ha a combod vastagabb, akkor jóval nehezebb lefogynod, mert az emésztésed is lassabb.

De azt is megállapították, hogy a kövérség sem jelenti egyből azt, hogy valakinek rosszul működik az emésztése. Sok esetben a túlsúlyos emberek is lehetnek alapvetően egészségesebbek, mint azok, akik az „ideális” súlyban vannak.

Sőt, a vizsgálatok alatt kiderült, hogy az egészséges testsúlyú emberek 18%-a rendelkezett nem megfelelően működő emésztéssel. De a gyors emésztésű, kis cukortartalék tárolására képes, és emiatt vékony lábú emberek vannak a legjobban veszélyeztetve a szívbetegségek és a szélütés által.

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×