Hány balesetnek vagy halálnak kell még történni, hogy észbe kapjanak? Ilyen busszal akartak kirándulni vinni 2 osztálynyi gyereket!

A negyedikes gyermekem ma reggel indult 3 napra Visegrádra, busszal. Ez a busz kereke! (Ezt hívják tükörsima felületnek??)

A képet az egyik szülő egy felháborodott hangvételű poszt keretében osztotta meg a Facebookon.

"Kezdődik az osztálykirándulás szezon. A negyedikes gyermekem ma reggel indult 3 napra Visegrádra, busszal. Ez a busz kereke! (Ezt hívják tükörsima felületnek??) A szülők rendőrt hívtak, aki nem engedte a buszt elindulni (se gyerekkel, se üresen). A buszos simán beültetett volna két osztálynyi gyermeket ebbe a járműbe...felháborító.

Végül vonattal,komppal, busszal, stb mennek, a csomagokat szülők fuvarozzák. De így legalább biztonságban vannak! 
Ezúton is köszönöm az ott lévő szülőtársak határozottságát!!!

Nem tudom,hány balesetnek kell ahhoz történnie, hogy a buszok már valóban csak megbízható műszaki állapotban közlekedhessenek!!!" 

A posztot először csak a posztoló ismerősei látták, aztán nyilvánossá tette. Rövidesen több ezren megosztották, és a kommentek is szépen gyűlni kezdtek alatta. Ezekből idézünk egy párat az alábbiakban.

"Nekem is sikerült összevesznem vele!!! Visszamentem! Azt mondta, hogy az ő gyerekét jövő héten ezzel a busszal viszi kirándulni! Erre én: 'Gratulálok! Azt kívánom, hogy a Jó Isten vigyázzon rátok!'"

"És még neki állt feljebb...hihetetlen. Mondjuk én azt sem értem, hogy nem szedte le a rendőr azonnal a busz rendszámát?"

"Istenem, ilyen létezik!? Kié a busz, és ki rendelte meg?"

"Ezért mondják hogy nem minden a pénz nem biztos hogy a legolcsóbb a legjobb"

"Ez durva... Nagyon durva! Ezek szerint nézni kell minden indulás előtt a busz kerekét... príma..... :("

"Minden tiszteletem a határozott szülőknek!!! (egy nagymama)"

"Tisztelet a kivételnek, de akik minél olcsóbban szeretnék a kirándulásokat "megúszni", azok bizony járhatnak így... egy busznak nagyon nagy a fenntartási költsége ( pl. 1 db kerék 40.000 Ft, és kell rá 8 db...) és aki olcsón vállal, nem fog és nem tud a biztonságos karbantartásra "visszafordítani"...."

"Ez egy "b" tengely vagyis hátsó külső kerék! Elég rémisztő! A nagyobb és jobb vállalkozók, cégek nem engednek ki ilyen autót a forgalomba. De hálisten nem általános kép ez. Sőt ritka!"

"Látjátok? Engem hülyének néznek, amiért nem engedtem sem oviban ilyen buszos kirándulásra a gyerekem, és amiért most sem fogom. A gyerekemben és a tanítókban megbízom, de az ilyen buszokban és a sofőrökben nem. Fel kell fogni végre, hogy nem olyan világ van, mint a mi gyerekkorunkban. És ez nem burokban nevelés, hanem egyszerűen fel kell fogni végre, hogy a felelősségvállalás szinte megszűnt, akkor is, ha emberi életekről van szó."

"De jó hallani, látni, hogy ilyen helyzetben azért van összefogás! Szerencsére ezek a gyerekek megúszták. Remélem, hogy a rendőri intézkedés azonnali kerékcserét eredményez!"

"Ezt a buszt mostanában nem fogják úton látni. Közúti veszélyeztetésnek minősül, bűncselekmény. Nem beszélve arról, tetemes bünti lesz hozzá az ajándék."

"Jó, hogy ilyen figyelmesek voltak a szülők és időben észrevették. Ez tanulság lehet minden szülőnek,hogy nézzük meg a busz kerekeit, mielőtt megengedjük felszállni a gyereket. Köszi, hogy megosztottad!"

"Nem a buszsofőr a hibás neki is parancsolnak!! Egy ember, akinek kell a munkahely !! A cég kényszeríti ilyen járműbe!! Tudjuk, hogy ő a felelős, de ha okoskodik hamar kirúgják az embert! Felelős az üzemeltető cég! Szerencse, hogy nincs baj és minden megoldódott. Remélem, kérdőre vonják az igazi felelősöket!"

"Buszsofőrként írom, az emberélettel nem lehet játszani, a munkahely megtartása miatt sem. Azonkívül a műanyag lakat is rárohad, ha baj lesz."

"Én azért szeretném látni a sofőr, a társaság nevét és a rendszámot is. Ilyen esetben pont letojnám a "jogaikat". Lehet, hogy ezzel mentenénk meg egy csomó életet, vagy egy életre megnyomorított gyermeket. Mert azért egy percig se gondoljuk, hogy az a vállalkozó, aki ilyen műszaki állapotú járművet küld 40-50 gyermekért, az később nem fogja megtenni ugyan ezt. És ezek csak a gumik, amit látunk. Mi van a fékkel, a futóművekkel? Ha a látható dolgok ilyen állapotban vannak, mi lehet azokkal az alkatrészekkel, amit nincs szem előtt!?"

Ez utóbbi kommentre válaszul a posztoló azt írta, hogy "megtörtént a feljelentés".

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×