Ilyen varázslatos dolog történik a szervezetedben, ha lenyeled a dinnyemagokat:

Örök dilemmának számít, hogy le lehet-e nyelni a dinnyemagokat, vagy sem? És ha igen, akkor vajon mi történik? Most végre megtudhatod: 

Örök dilemmának számít, hogy le lehet-e nyelni a dinnyemagokat, vagy sem? És ha igen, akkor vajon mi történik? Most végre megtudhatod: 

A görögdinnyemagokat nem csak le lehet nyelni, de érdemes is, ugyanis számos pozitív élettani hatásai vannak a fekete apróságoknak.

Sokan nem mernek kísérletezni azzal amiatt a tévhit miatt nem merik lenyelni a dinnyemagokat, nehogy kárt okozzon az emésztőrendszerükben. A felvetés azonban téves, ugyanis a mag lenyelése semmilyen negatív következményt nem von maga után. Egyszerűen gond nélkül áthalad a beleken, majd távozik onnan.

Azok az emberek, akik megrágják a magokat rengeteget tesznek az egészségük megőrzéséért és gyógyulásukért. A magokban ugyanis olyan értékes vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok találhatóak, mint a B-vitamin, cink, vas, kalcium.

Emellett tartalmas esszenciális aminosavakat, telítetlen zsírokat is. Ezen értékes anyagok segítségével karbantartható a vérnyomás, megelőzhető az érrendszeri betegségek kialakulása, erősíthető a szervezet védekező képessége, megelőzhető a rákos sejtek elszaporodása, javítható az anyagcsere és az általános közérzet is. A görögdinnyemagok lenyelésével és megrágásával, csak nyerhetünk, mert semmilyen káros következményt nem vonnak maguk után.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×