"Jaj azokat utálom! Azok parasztok!" - mondta a kasszás a mentősnek, ám a választ nem tette zsebre!

Most olvastam, hogy nem értek ki egy kisgyerekhez valahol vidéken és a gyerek meghalt. Én köpni-nyelni nem tudtam hirtelen, de Peti azonnal átlátva a dolgokat így felelt:

Munka utáni, délutáni vásárláson voltunk Peti fiammal a házunkhoz közel eső élelmiszer áruházban (szándékosan nem írom az üzletlánc nevét), mikor a pénztárnál valahogy szóba került Peti munkája a kasszás hölggyel.

Róla azért el kell mondanom, hogy nem szeretem. Nem szeretek nála fizetni, mert szinte személyes sértésnek veszi, hogy vagyunk mi, vevők. Nyugdíj után dolgozik a boltban, de van egy stílusa.

Sosem voltam vele udvariatlan, lenyeltem a békákat, amiket kaptam tőle az elmúlt hónapokban. Olyan ember, aki kioszt mindenkit. A legrosszabb fajta.

És akkor Peti munkája: A gyerek épp egy éjszakai 12 órás szolgálat előtt jött vásárolni az anyukájával, azaz velem. Állunk a pénztárnál, a hölgyemény kasszáz, Peti pakol, én igyekszem mosolyogni rá. Mikor ez hangzott el:

Kasszás hölgy: "És mit dolgozik a fiatalember, hogy ennyire siet?"
Én: (Büszkén) "Mentős'"
Kasszás: "Jaj, azokat utálom! Azok parasztok!"
Erre Peti is beleszólt, megkérdezve udvariasan, hogy miért is?
Kasszás: "Mert most olvastam, hogy nem értek ki egy kisgyerekhez valahol vidéken és a gyerek meghalt"

Én köpni-nyelni nem tudtam hirtelen, de Peti azonnal átlátva a dolgokat így felelt:
 "Persze, mert mikor megkapjuk a központtól a riasztást még iszunk egy kávét, útközben beugrunk kék lámpával, szirénával a legközelebbi Mekibe, megvacsorázunk, csak aztán megyünk a címre"

Szánalmas volt az egész helyzet. Egy nagyon ostoba ember így látja. Sajnos sokan látják így.

Pedig a mentős megy. Ezerrel, mint Peti, hogy segíthessen. Ahogy a riasztást megkapják, már indulnak is. Mindegy, hogy kihez. Legyen az teljesen normális család, vagy az úton fekvő, a saját vizeletében és székletében fetrengő részeg. Ők mennek. 90.000 Ft-ért. Napi 12 órát. Én meg, mint jó anyuka mosom a ruháját, az egyenruháját. Itthon. Amit teleköpött, hányt, vérzett valaki. De büszke vagyok rá.

Tán nem köpködni, meg utálkozni kéne, hanem megfizetni a mentősöket, rendes autókat adni alájuk és akkor tán odaérnének bárhova. Ők a lelküket teszik ki érted. Becsüld meg őket, egyszer szükséged lehet rájuk!"

Szerinted is fontos az üzenet? Akkor oszd meg, hogy minél több ember láthassa!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×