Undorító! Kétszer fosztottak ki egy 86 éves, magatehetetlen idős nénit a Népligetben!

A sértettet villamossal a Népligetig kísérték, majd a Népligetben sétálva, egy kevésbé látható helyen a vádlott férfi rátámadt az idős nőre, több alkalommal megütötte őt, majd... 

"Az időskorú sértettet idén nyáron a fővárosi Népligetben ketten kirabolták. A magára hagyott, földön fekvő sértettet később észrevette egy férfi, aki azonban segítségnyújtás helyett elvette a nő kulcsait és iratait. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség az egymástól függetlenül elkövetett rablás és kifosztás elkövetőivel szemben egy ügyben emelt vádat."

- Írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint az első- és a másodrendű vádlott – egy 58 éves férfi és egy 48 éves nő – 2016. június 21-én a késő délutáni órákban a XIV. kerületi Stadionok autóbusz állomáson figyelt fel a 86 éves nőre. Elhatározták, hogy megszerzik az idős nő értékeit, ezért beszélgetni kezdtek vele. Eközben felajánlották, hogy segítenek neki vinni a táskáit.

A sértettet villamossal a Népligetig kísérték, majd a Népligetben sétálva, egy kevésbé látható helyen a vádlott férfi rátámadt az idős nőre, több alkalommal megütötte őt, majd kitépte a kezéből a kézitáskáját, amiben a sértett a pénzét tartotta. Ezután a bántalmazás miatt már a földön fekvő idős nő ujjáról lehúzta az arany gyűrűit, a füléből kitépte az arany fülbevalóit, majd a rablást mindvégig figyeléssel biztosító társával együtt elmenekült a helyszínről.

A sérelmére elkövetett bűncselekmény hatására a sértett ezután több mint egy egész napig feküdt a Népligetben egy bokor alatt, magatehetetlen állapotban. Ez idő alatt a fenti cselekménytől, illetve annak két vádlottjától teljesen függetlenül, a földön fekvő, magatehetetlen idős nőt észrevette az arra járó harmadrendű vádlott.

A vád szerint a 26 éves férfi azonban ahelyett, hogy segített volna a sértettnek, úgy döntött, hogy kifosztja. Átkutatta a sértett táskáját, abból kivette annak lakcímkártyáját, valamint kulcscsomóját, ezután pedig magára hagyta a nőt. Ezután a férfi elment a lakcímkártyán szereplő címre azért, hogy oda a kulcsokkal bejutva, további értékeket szerezzen meg. A sértett dédunokája azonban éppen a lakás előtt tartózkodott, és a vádlott kezében tartott kulcscsomót felismerte.

A sértettet végül 2016. június 22-én az esti órákban járókelők találták meg a Népligetben és értesítették a mentőket, akik az idős nőt kórházba szállították.

Az ugyanazon sértett sérelmére, azonban egymástól függetlenül elkövetett rablás és kifosztás vádlottjaival szemben a kerületi ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Reméljük, jó pár évet ülnek majd! Megérdemlik! 

(Képünk illusztráció)

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×