Ki gondolta volna, hogy ennyi mindent elárul rólad a füled!

Testünk bizonyos pontjai és belső szerveink között létezik egy neurológiai kapcsolat. Ha megfigyeljük a fülünket, többet megtudhatunk saját egészségi állapotunkról, sőt, megjósolhatjuk azt is...

Testünk bizonyos pontjai és belső szerveink között létezik egy neurológiai kapcsolat. Ha megfigyeljük a fülünket, többet megtudhatunk saját egészségi állapotunkról, sőt, megjósolhatjuk azt is, a jövőben milyen betegségek okozhatnak számunkra problémát. Összegyűjtöttünk néhány érdekes információt az emberi fülről, ami segít jobban megérteni a testedet, és bepillantást enged egészségi állapotodba!

MIT ÁRUL EL RÓLUNK A FÜLÜNK?

A fülünk szolgálhat azonosításra is. Születésünkkor a fül már teljesen ki van fejlődve, Nem változik ahogyan idősödünk, leszámítva, hogy a fülcimpa kissé megnyúlik. Éppen ezért a fül kiváló eszköze az azonosításnak, akárcsak az ujjlenyomat.

RECESSZÍV VAGY DOMINÁNS GÉNEK

Hogy fülcimpánk szabadon lóg, vagy hozzákapcsolódik fejünkhöz klasszikus példája az egyszerű genetikai dominancia kapcsolatnak; a szabadon lógó fülcimpák a domináns örökletes tényezőkről vallanak, míg a fejhez kapcsolódó fülcimpák a recesszív, rejtett örökletes jegyekről informálnak. A genetikailag domináns szabadon lógó fülcimpák kétszer olyan gyakoriak, mint a fejhez kapcsolódóak.

KOSZORÚÉR-BETEGSÉG

Ha a fülcimpán átlós redő látható, nagyon valószínű, hogy szívkoszorúér betegség áll fenn.

VITAMIN- ÉS KALCIUMHIÁNY

Ha a fül nagyon fehéres, sápadt, azt mutatja, hogy a szervezetben kevés a vitaminok és a kalcium mennyisége.

 

VESEPROBLÉMÁK

A piros fül veseproblémákat jelezhet.

AGYI RENDELLENESSÉG

A mélyvörös színű fül jelezheti a gyenge memóriát, a folyamatos fejfájást és agyi problémák tünete is lehet.

FÜLPORC GYULLADÁSA

Specifikus tünete a recidiváló polychondritis nevű betegségnek.

A FÜL REFLEXOLÓGIÁJA

A fül reflexológia éppen olyan hatékony a fájdalom- és stresszcsökkentésben, mint a kéz vagy a láb reflexológiája. Több mint 200 akupunktúrás pont található a fülön, melyek belső szerveinkhez és mozgásszervrendszerünkhöz kapcsolódnak. Ha ezekre a pontokra nyomást gyakorlunk, sokféle egészségi problémát csökkenthetünk, kezelhetünk. A legtöbb füldiagram úgy ábrázolja a test és a szervek pontjainak elhelyezkedését, mint egy magzati pózban fekvő, még meg nem született kisbabánál.

A fül reflexológiás térképén számtalan pont van, melyeknek stimulálását meg kell tanulni, hogy kezelni tudjunk olyan problémákat, mint pl. a fejfájás. Komolyabb betegségek esetén érdemes képzett reflexológushoz vagy orvoshoz fordulni.

A KÖVETKEZŐ PONTOK NYOMÁSÁVAL HATÉKONYAN CSÖKKENTHETED A FÁJDALMAT KÜLÖNBÖZŐ HELYEKEN:

1. Hát és vállak
2. Belső szervek
3. Ízületek
4. Orrüreg és torok
5. Emésztőrendszer
6. Fej és szív

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×