Lányok, asszonyok! Legyetek nagyon óvatosak! Elveszíthetitek a hajatokat, körmötöket ettől a mindennapi terméktől!

A tünetek azzal kezdődtek, hogy a lány egyszer csak elájult a fürdőszobában. Mikor magához tért, a rémült lány azonnal kórházba ment, ahol megállapították, hogy:

A tünetek azzal kezdődtek, hogy a lány egyszer csak elájult a fürdőszobában. Mikor magához tért, a rémült lány azonnal kórházba ment, ahol megállapították, hogy toxikus sokk-szindrómája van, ami egy ritka, ám életveszélyes állapot.

Jodie négy napot töltött az intenzív osztályon, majd még további másfél hetet a kórházban, ezalatt 17 féle antibiotikumot kapott.

Az ezt követő két és fél év során elvesztette haja és szőrzete 60 százalékát és egy tüdőgyulladáson is átesett, és mint kiderült, mindezt a szörnyűséget a tampon okozta, amit használt.

Szakemberek arra figyelmeztetnek minden nőt és fiatal lányt, hogy nagyon óvatosnak kell lennie a tampon használatával, kockázatos lehet, ha nem használod megfelelően.

A toxikus sokk-szindróma egy bakteriális fertőzés, amit két olyan baktérium – a staphylococcus aureus és a streptococcus pyogenes - okoz, melyek normális esetben ártalmatlanok és a bőrön, az orrban vagy a szájban találhatóak. Ha azonban bekerülnek a véráramba, mérgező anyagokat bocsátanak ki, ezáltal kárt tesznek a szövetekben, a bőrben és a különféle életfontosságú szervekben.

Add tovább, mert erről minden nőnek tudnia kell!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×