Pajzsmirigyproblémával küzdesz? Akkor ezt a 6 élelmiszert mihamarabb felejtsd el!

A pajzsmirigy megfelelő működésének biztosításához a legjobb, ha megelőzzük a bajt, és odafigyelünk arra, mikor, milyen ételeket fogyasztunk!

1. cukor

A cukor emeli a vércukorszintet, ez pedig ártalmas, ha valakinek pajzsmirigygondjai vannak. A cukros élelmiszerek negatívan befolyásolják a hasnyálmirigyet is, ami végül inzulinrezisztenciát okoz. A pajzsmirigyre is azért károsak az cukros ételek, mert leviszik a hormontermelést, így az anyagcsere nem tud jól működni.

2. Kávé

A kávét is kerüljék a pajzsmirigybetegek. A visszafogott kávéfogyasztás nem jelent különösebb problémát, de ha napi 2-3 csészével is megiszunk, akkor kimerülnek a mellékvesék.

3. (Zsírban) sült ételek

Sütéskor ártalmas transzzsírok képződnek, amelyek ártanak a pajzsmirigy működésének, így főleg a zsírban sült ételeket felejtsük el.

4. Glutén

A gluténtartalmú élelmiszerek is ártanak, ugyanis a gliadin fehérjét a pajzsmirigybetegek szervezete idegen testként kezeli, így az immunrendszer támadást indít ellene, ez rosszullétet okoz.

5. Szója

Csak keveset szabad szójából enni, ugyanis a szója nem engedi a pajzsmirigy hormon normális felszívódását. Az orvosok azt javasolják, hogy ha szóját fogyasztunk, 4 órával később vegyük csak be a pajzsmirigy gyógyszert, mert ennyi idő alatt a szervezet képes lebonatni a szóját.

6. Káposztafélék

A káposzta, kelbimbó vagy a brokkoli a jódhiányos betegeknél jelenthet problémák. Azonban, ha a jódszint megfelelő, akkor egy kis adag brokkoli még nem jelenthet gondot.

Szerinted is értékes tudás? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×