A bűnözők újabb betörési trükkje a téli hidegben! Oszd meg, hogy mindenki felkészülhessen!

A hideg időjárást kihasználva a bűnözők a fűtés szolgáltatóra hivatkoznak. A cég most megírta, hogy szakembereik milyen módon mennek ki javítani, és mit kell tenni, ha csaló kopogtat.

A Főtávra hivatkozva próbáltak bejutni betörők a távfűtéses lakásokba különböző indokokkal Budapesten. Legutóbb a XIII. kerületben loptak el értékeket egy lakótól - közölte a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv) kedden.

A Főtáv arra figyelmeztet mindenkit, hogy szakembereik minden esetben Főtáv-emblémás munkaruhát viselnek és arcképes kártya van náluk.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Főtáv Zrt.-nek ma már nincs egyetlen olyan szolgáltatása sem, amelyért a szakemberek a helyszínen készpénzt kérnének el, és szakembereik csak előre egyeztetett időpontban végzik munkájukat.

"Semmi esetre sem köthető tehát a szolgáltatóhoz, ha ilyen esettel találkoznak a fogyasztók" - írták.

A társaság azt kéri, ha valakinek a lakásába a Főtávra hivatkozva akarnak bemenni, hívja a távhőszolgáltató telefonos ügyfélszolgálatát (06-1-700-7000). Ha kiderül, hogy az épületből mások sem hívtak ki főtávos szerelőt, ne engedjenek be idegeneket a lakásukba.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mindenki felkészülhessen!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×