6 megyére adtak ki riasztást !Vigyázzatok! Bedurvul az idő pár órán belül! Villámlás, szélvihar csap le órákon belül! Ezekben a megyékben már elsőfokúra emelték a riasztást :

Az idei év áprilisa teljes mértékben hozza a negyedik hónapra vonatkozó sztereotípiákat: bizony igencsak változékony idővel van dolgunk: kapunk hideget és meleget vegyesen.

A múlt hétvége szélviharai és jelentős mennyiségű csapadéka után itt az időjárás újabb “ajándéka”, ezúttal Nagypéntekre: az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális figyelmeztető előrejelzése zivatarveszély miatt áll fenn, amely azt jelenti, hogy elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Minderre vonatkozóan a mai napra most első fokú a vészjelzés az alábbi megyék tekintetében:

Hirdetés

Veszprém, Vas, Zala, Fejér, Komárom-Esztergom, valamint Győr-Moson-Sopron. Vagyis lényegében a Dunántúl teljes északi részére kiterjed a riasztás.

Ezen kívül az előrejelzések megemlítik, hogy péntek napközben hidegfront érkezik. Az intenzívebb zápor- és zivatargócokat intenzív csapadék (lokálisan 10-20 mm), apró szemű jég és esetleg szélerősödés kísérheti.

A kép illusztráció!

Hirdetés