7 hétköznapi szokás, ami tönkreteszi az egészségünket

A legtöbben tisztába vannak azzal, hogy a  gyorséttermi  ételek, és a dohányzás ,és az alkoholnak, és  a különféle drogok mennyire károsítják a szervezetünket, és mellette még függővé is tesznek. Ezekről a szokásokról nem könnyű lemondani.

Hirdetés

Viszont sok más olyan szokás is van, amit az emberek nap mint nap elkövetnek és nem is gondolnák mekkora károkat okoznak vele.

1.  Okos telefon használata lefekvés előtt

Hirdetés

Ez a modern kori társadalom egyik legrosszabb függősége. Ilyenkor az erős fény csökkenti a metionin hormon termelődését, ami kifejezetten káros. Mert erre a hormonra nagy szükségünk van ahhoz, hogy jól és mélyen tudjunk pihenni. Ha ez a szokás állandóvá válik és a metionin termelődés csökken, akkor az komoly betegségekhez is vezethet. Mint a depresszió, a rák , érrendszeri megbetegedések, és a  súlyos elhízás.

2. Amikor elnyomjuk a tüsszentést

Mindig is nagyon kellemetlen, ha egy meeting közben ránk tör a tüsszentés. Ilyenkor, hogy  ne zavarjuk meg az előadást inkább össze szorítjuk az orrunkat és lenyeljük a tüsszentés. Azonban ezzel óriási károkat okozunk a szervezetünknek, mivel így nem tudja megtisztítani az orr és légutakat a baktériumoktól is vírusoktól. Ez fejfájáshoz és halláskárosodáshoz is vezethet.

3. Evés utáni fogmosás

Nyilván mindenki tudja, hogy minden nap minimum háromszor ajánlatos fogat mosni. Azonban arról már kevesebben értesültek, hogy ezt legajánlatosabb az étkezést követően egy óra múlva  elvégezni. Ugyanis az ételek és italok általában nagyon savasak és így a ha nem várunk a fogkrém durván károsítja a fogzománcot.

4.  Parfümök

A parfümöket a nők kedvelik inkább. Szeretik magukat kedvenc illatukba burkolni minden nap. Azonban nem is gondolnák ezzel, mekkora veszélynek teszi ki magukat. Ezek az illatszerek, ugyanis tömve vannak szintetikus anyagokkal, amik szépen lassan lerakodva szervezetünkben komoly megbetegedéseket okozhatnak. Ilyen például a migrén, a szédülés, émelygés, de akár komolyabb egészségügyi bántalmakat is okozhat.

5. Antibakteriális szappan

Ezeket a szappanokat és testápoló szereket azért hozták létre, hogy fertőtlenítsétek az adót testfelületet. Azonban ha valaki túlzásba viszi használatát akkor olyan sterillé varázsolhatja bőrét, hogy a káros baktériumok könnyedén bejuthatnak a testünkbe. Szóval pontosan az ellenkezőjét éri el vele, mint amit szeretett volna. A bőrünkön számos baktérium él, ami hasznos és fontos szerepet játszik az emberi szervezet működésében. Ezek a készítmények azonban, nem tesznek különbséget káros és jó baktériumok között. Így mindegyiket elpusztítják. Ha teheted ne használj ilyen készítményeket.

6. Frissen préselt gyümölcslevek

Bár a gyümölcs minden formában nagyon hasznos az emberi szervezet számára, arról nem szabad megfeledkeznünk, hogy vannak bizonyos típusok amikből nem jó túl sokat fogyasztanunk. Ilyen például a szőlő, amit nem ajánlatos túlsúlyos embereknek, és cukorbetegeknek fogyasztani.

Hirdetés

7. Feszes Farmerek

Manapság újra nagy divatja van a skinny, vagyis nagyon szűk nadrágoknak. Abba már kevesen gondolnak bele, hogy  ennek a ruhadarabnak a minden napos viselésével komoly egészségügyi károsodásokat okozhat maguknak. Tudat alatt ugyanis folyton szorongatja a testet, így komoly idegrendszeri problémákhoz vezethet.

Érdekesnek találtad? Akkor kérlek ne felejtsd el megosztani!

Forrás: vilagunk.hu, fontostudni.club

Borítókép: femina.hu

Hirdetés