A Dunába esett, és életét vesztette egy rapper

Az élete negyvenhetedik évében járó rapper a szerb fővárosban egy vízi sportot, az ún. kite szörföt űzte, amikor a tragikus baleset történt.

Hirdetés

A “Gru” művésznéven ismert, a déli szomszédunk zenei közéletében nagy tiszteletnek örvendő rap legenda testét a sporttársai kiemelték a folyóból, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Az egyik jelenlévő nyilatkozott a Telegraf című újságnak, és elmondta, hogy a baleset úgy történt, hogy a szempillantás alatt lecsapó óriási széllökések miatt a rapper deszkája többször felszállt a levegőbe, és megsérülhetett a zenész feje, ezért nem tudta irányítani a deszkát.

Hirdetés

Már nagyon fiatalon, huszonhárom évvel ezelőtt kiadta a Bicu tu című slágerét, amely (egészen pontosan az azt tartalmazó album, a Gru2) mind a mai napig egész Szerbia legsikeresebb lemeze.

 

Amint az a Youtube videomegosztóra feltöltött anyagainak népszerűsége jól mutatja, igazi legenda volt, akinek a videóit több millió ember tekintette meg. Halálát követően megszámlálhatatlan mennyiségben sorjáznak a részvétnyilvánítások.

Gru a szerb rap zene egyik úttörője, és a mai napig számos rappernek jelent inspirációt szerte a Balkánon. Ilyen többek között Liroy , Wikluh Sky , Marchelo , Don Trialeon , MC Yankoo , Rasta  és Juice . A Wikipedia szerint valószínű, hogy Gru egész Kelet-Európában a legsikeresebb rapper volt. Népszerűsége nem korlátozódott a Balkán országaira és Kelet-Európára, mivel gyakran turnézott Ázsiában, Észak-Afrikában és az Egyesült Államokban de Kanadában és Japánban is megfordult.

Nyugodjon békében!

Forrás: wikipedia.org, Telegraf

Hirdetés